Yeni Nazi şüphesı

Freiburg'daki bir Türk restoranında çıkan yangında Gaziantepli Ömer Akbay hayatını kaybetti. 5 kişinin yaralandığı yangında ırkçı saldırı şüphesi bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2013 Güncelleme 02 Temmuz 2013, 03:37
Yeni Nazi şüphesı

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinde dün sabaha karşı Türk restoranında çıkan yangında Gaziantepli Ömer Akbay hayatını kaybetti. Yangında 5 kişi de dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Alman polis yetkilisi Bernd Belle, yangının nedenini soruşturmak için 20 kişiden oluşan özel bir komisyon oluşturulduğunu söyledi. "Olayı mümkün olan en kısa zamanda açıklığa kavuşturmak istiyoruz" diyen Belle, yangının çıkış nedeniyle ilgili olasılıkları değerlendirdiklerini belirtti. Restoran yangınında hayatını kaybeden 45 yaşındaki Ömer Akbay'ın eşinin hamile olduğu da belirtildi. Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosluğu yangınla ilgili polis ve savcılıkla temasa geçtiğini açıkladı. Yangının yeni bir ırkçı saldırı olmasından şüphe ediliyor.

AYNI EYALET
Geçtiğimiz Mayıs'ta da aynı eyaletin Stuttgart şehrinde çıkan yangında bir Türk kadın ve yedi çocuğu yaşamını kaybetmişti.