Medyaya çirkin saldırı ve tehdit

Gezi Parkı olayları süresince medya üzerinde büyük baskılar yapıldı. Medyanın editoryal bağımsızlığına kadar müdahale edilmeye çalışıldı.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2013, 03:04
Medyaya çirkin saldırı ve tehdit

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı protestolarının olduğu ve eylemciler tarafından molotofların atıldığı gün, saatler süren bir yayıncılık yapan ABD'li CNN International kanalına en sert tepkiyi Takvim Gazetesi vermişti.

Bir haftaya yakın yayınlarını sürdüren ve yaptığı her haberi görüntülü belgeli yayınlayan gazeteye, kalabalık bir eylemci grubu nedeni bilinmez şekilde tepki gösterdi.



Öyle ki işi "Takvim Özür dilemek zorunda", "haberlerini tekzip etsin" noktasına getiren ve gazetelerin özgür editoryal yapısına müdahale içeren yorumlar bile yapıldı.

"Yarın yine geleceğiz" şeklinde tehditkar söylemlerin de olduğu bu provokatif girişim nedeniyle polis önlem almak durumunda kaldı.

Yine Yeni Asır gazetesi akıl almaz bir şekilde eylemciler tarafından taşlandı. Gazeteyi ve gazetecileri adeta tehdit eden ve özgür dünyanın gerektirdiği basın özgürlüğü kavramına ve demokrasi anlayışına taban tabana zıt sonuçlara yol açan bu eylemler sırasında neyse ki tatsız bir olay yaşanmadı.