CHP seçimlerde hezimete uğrayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi Parkı olaylarında yer aldığını ifade ettiği Cumhuriyet Halk Partisi için, "Bu eylemlerin başında yer alan CHP seçimlerde tarihinin en büyük yenilgisini alacaktır." dedi.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2013, 21:14
CHP seçimlerde hezimete uğrayacak

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın ilçelerini dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beypazarı'nda muhtarlarla buluştu.

Melih Gökçek, 25 sente muhtaç Türkiye'yi AK Parti iktidarının bu günlere getirdiğine vurgu yaparak, "Ülke olarak Afrika'ya 2.5 milyar dolar yardım yaptık. 25 sente muhtaç ülke şimdi Afrika'ya 5 katrilyon para gönderir durumdadır. IMF'ye borcumuz tamamen bitmiş durumda. Şimdi 10 katrilyon borç verecek durumdayız. Yüzde 86'lık faiz oranı yüzde 16'ya düştü." diye konuştu.

Son günlerde yaşanan Gezi olaylarına da değinen Melih Gökçek, Gezi Parkı üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklendi. Son Gezi Parkı olaylarının en büyük amacının güçlenen Türkiye ekonomisini yine 25 sente muhtaç hale getirmek olduğunu kaydetti.

Gökçek, Gezi Parkı olaylarında yer aldığını ifade ettiği Cumhuriyet Halk Partisi için şunları söyledi: "Katliamı asıl yapan CHP'dir. Bu eylemlerin başında yer alan CHP seçimlerde tarihinin en büyük yenilgisini alacaktır. Ankara'da halk otobüsleri kullanılmaz hale getirildi, birçok hizmet aracına hasar verildi. Ankara'da çıkan olaylarda zarar gören kamu mallarını ibret olsun diye müze yapacağım."

Melih Gökçek, Büyükşehir Yasası'na da değinerek, sözlerine şöyle devam etti: "Deniliyor ki ilçe belediyelerin gelirlerinin yüzde 35'i Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılacak, oysa ki bu aktarılan para yapılacak hizmetlerin zekatı bile değil. Bakın mesela Beypazarı, Büyükşehir Belediyesi'ne girmeden önce nerdeyse 50 yıllık hizmeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldı. İddia ediyorlar ki çok uzaktaki köyler Büyükşehir Belediyesi'nden nasıl hizmet alacak, ben de diyorum ki bizler iktidar olarak yapamazsak muhalefet olarak onlar hiç yapamazlar. Muhtarlarımın kalbi rahat olsun."

Yaklaşan seçimler öncesinde partililerine seslenen Melih Gökçek, "Bizler sizlere hizmet veriyoruz. Seçim zamanı geldiğinde de oy istemek hakkımız olsa gerek. Benim elimi güçlü kılmanın yolu iyi oy vermenizdir. Başkan Özalp ile birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.