Belçika'da Müslüman çocuklara cinsel istismar!

Belçika'da aralarında 3,5 yaşında bir Türk çocuğunun da bulunduğu küçük yaştaki çocuklar cinsel istismara maruz kaldılar.

Giriş Tarihi 22 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 08:34
Belçika’da Müslüman çocuklara cinsel istismar!

İÇİNDEKİLER

Belçika'daki bir anaokulunda yürekleri cinsel istismar skandalı yaşandı.

İddialara göre 'De Blokkendoos ' isimli anaokulda görev yapan ve Belçikalı bir bayan öğretmen anaokul birinci sınıf öğrencilerine cinsel tacizde bulundu.

Türk ve Fas öğrencilerin ağırlıkta olduğu anaokulunda biri Türk diğerleri Faslı olmak üzere toplam altı öğrencinin istismara maruz kaldığı öne sürüldü.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından okul apar topar tatil edildi. Öğretmen geçici süreliğine görevden alındı.

Olayla ilgili iki aile suç duyurusunda bulundu. Ancak Belçika makamları ilk incelemelerde iddia edilen gerçekliğine dair herhangi 'somut bir somut' bulguya rastlamadıklarını savundular. Savcılığın 'henüz somut bulgu yok' dediği iğrenç olayla ilgili ise raporlar ortaya çıktı. Raporlarda hem Faslı erkek çocuğunun hem de 3,5 yaşındaki Türk kız çocuğunun cinsel istismara uğradığına dair ibareler var.

Mağdur aileler okul idaresi ve yetkililer tarafından konuştukları ya da doktor raporlarını paylaştıkları takdirde çocuklarının ellerinden alınacağı endişesini taşıyorlar.

Aileler, "Eğer raporları medya ile paylaşırsanız ve olayın üzerine giderseniz "çocuklarınıza sahip çıkamıyorsunuz." deyip "Çocuklarınızı ellerinizden alıp Gençlik Dairelerine yerleştiririz." şeklinde tehdit aldıklarını iddia ediyorlar.