Kirli provokasyonlar!

Gezi Parkı olayları birlikte Ak Parti'ye karşı sahneye konmaya başlanan kirli tezgahlar bir bir ortaya çıkmaya başlıyor.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 21 Haziran 2013, 02:24
Kirli provokasyonlar!

İÇİNDEKİLER

Son olarak Hürriyet gazetesinin haberiyle birlikte gözler önüne serilen sistematik provokasyon ne ilk ne de son olacağa benziyor.

İşte o provokatif haberler:

HÜRRİYET CHP'NİN KAZLIÇEŞME MİTİNGİNİ AK PARTİ'NİN MİTİNGİ OLARAK VERDİ!
Mayıs ayından bu yana devam eden Gezi Parkı olayları karşısında takındığı tavırla yayın yapan Hürriyet gazetesi ve hurriyet.com.tr birçok kesimin tepkisini çekmişti. Bu tavrını hala sürdüren site yine tepki çekecek bir olaya imza attı.

Hürriyet gazetesi 'Kazlıçeşme'yi izlettiler' başlığıyla "Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınanlara polisin zorla AK Parti mitinginin izlettirildiğini" iddia eden bir habere imza attı.

Hurriyet.com.tr'nin facebook sayfasında paylaşılan bu haberin fotoğrafı görenleri adeta şaşkına çevirdi.

Çünkü paylaşılan o fotoğraf AK Parti'nin Kazlıçeşme'de yaptığı ve yüzbinlerce insanın katıldığı 'Milli iradeye saygı' mitinginden değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kazlıçeşme'de yaptığı bir mitinge aitti.



CHP PROVOKASYONU
Gazeteci-yazar Yılmaz Özdil tarafından sosyal medyada servisi edilen görüntülerde, müftü eşini olduğunu ve 5 vakit namaz kıldığını iddia eden başı kapalı bir kadın, Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etmişti.

DEŞİFRE OLDU
A Haber'de ekrana gelen "Deşifre" programı binlerce kişi tarafından paylaşılan provokasyon amaçlı görüntülerdeki kadının kim olduğunu ortaya çıkardı.

Sosyal medyada olay olan bu kadın gerçekte kim çıktı?

Adı "Gül Taşlı Cenal", İstanbul Bilgi Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü mezunu. Bir dönem Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Basın danışmanlığı kadrosunda yer aldı.



Çeşitli yayın organlarında muhabirlik, kadın programlarında da yapım asistanlığı yaptı. Gazeteciliği bırakarak Balıkesir'in Burhaniye ilçesine taşınan Gül Taşlı Cenal, bar işletmeciliği yapmaya başladı.

2010 yılında CHP İlçe Başkanı Faruk Celal ile hayatını birleştirdi. Gül Taşlı Cenal Gezi Parkı provokasyonlarında da en ön sıralarda yer aldı.


CHP MİLLETVEKİLİ AYGÜN'ÜN FOTOĞRAFI DA YALAN ÇIKTI
Twitter'dan söyledikleri ve paylaştıkları ile büyük tepki toplayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hüseyin Aygün, son paylaştığı fotoğrafla da eleştirilerin odağı oldu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Taksim olaylarında polisi suçladığı fotoğraf, Arap baharına ait olduğu ortaya çıktı.




Bir provokasyon daha emeline ulaşamadı. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Taksim olaylarında polisin şiddet uyguladığını iddia ederek yaydığı fotoğraf da yalan çıktı. Açıklamayı İstanbul Valisi Hüseyin Avi Mutlu Twitter hesabından yaptı.

CNN DE AK PARTİ MİTİNGİNİ GEZİ PARKI MİTİNGİ OLARAK GÖSTERDİ
Gezi Parkı olaylarını iç savaş gibi gösteren CNN kanalı bu kez de AK Parti mitingini, hükümet karşıtı protesto diye gösterdi. Üstelik Gezi Parkı için 'İstanbul'da kalan son yeşil alan' diye bahsetti.



CNN Gezi Parkı olayları başladığında önce hiçbir olay olmayan Reyhanlı'da günlerce canlı yayın aracı tutarak Gezi Olayları süresince ilk kez dikkatleri üzerine çekmişti. Daha sonra CNN'in en ünlü savaş muhabirlerinden Christiane Amanpour canlı yayına aldığı AK Parti milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu konuşurken gerçeklere tahammül edemeyerek onu yayından almıştı.

Daha sonra ise Taksim'de gösteri yapan ve molotof kokteyli atan eylemcileri savunmaya kalkmıştı. Hatta bunun üzerine canlı yayına bağlanan Başbakanlık danışmanı İbrahim Kalın'ın "Bu insanlar arasında Ankara'daki ABD elçiliğini patlatan DHKP-C üyeleri var. Bombalama yapıldığında onlara terörist diyordunuz şimdi çevreci mi oldular. Elinde Molotof kokteyli olan birisi Beyaz Saray'a gitse ne yapardınız" diyince yine yayından alınmıştı.



YÜZBİNLERCE GÖSTERİCİ
Yalan haberlerine devam eden CNN International bu kez de internet sitesinde "Türkiye'de hükümet karşıtı protestolar" başlığı attığı haberine AK Parti'nin Kazlıçeşme'de yaptığı mitingdeki kalabalığın fotoğrafını koydu. Başbakan Erdoğan'ı desteklemek için Kazlıçeşme'de toplanan yüz binlerce kişiyi dünyaya Gezi Parkı eylemcileri olarak gösterdi.



HELİKOPTERLE SALDIRDILAR!
CNN International'ın olayları takip etmesi için İstanbul'a gönderdiği muhabirlerden Arwa Damon CNN'in Taksim'den 6 saat canlı yayın yaptığı gün gaz maskesi ile yayına bağlanmasıyla dikkatleri çekmişti. Arwa'nın son tepki çeken hareketi ise dün Twitter'da yazdığı şu sözler oldu: Ana muhalefet partisi CHP'li yetkililerden aldığım habere göre 40 kadar hükümet karşıtı göstericiye bir helikopter ile saldırıyorlar. CNN'in Gezi Parkı olaylarıyla ilişkin yalan haberlerine bir yenisi de dün eklendi.




CNN TÜRK'TEN BÜYÜK SKANDAL
CNN Türk Başbakan Erdoğan'ın bir hafta önce yapmış olduğu konuşmayı canlı yayınmış gibi yayınlayarak bir habercilik skandalına imza attı.

CNN Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir hafta önce yaptığı konuşmayı 'canlı' diye duyurdu.



CNN Türk spikeri Saynur Tezel kendi programının bitiminde Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını anons etti. Tezel'in "Başbakan Erdoğan şu an Afrika'da bir açıklama yapıyor" diye anons ettiği konuşma bir hafta öncesine aitti.

Cihan Haber Ajansı'na ait olan görüntülerde Başbakan Erdoğan'ın, Topçu Kışlası hakkındaki açıklaması yer alıyordu. Eski konuşma görüntülerinin 'canlı yayın' diyerek ekrana getiren CNN Türk'ün böyle büyük bir skandala nasıl imza attığı merak konusu oldu.