Topçu Kışlası için referandum!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle bir araya geldi. Görüşmede Başbakan Topçu Kışlası ile ilgili olarak “referandum” seçeneğini önerdi.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 13 Haziran 2013, 00:22
Topçu Kışlası için referandum!

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı heyeti ile yaptığı görüşmede, "Gezi Parkı'na yönelik projenin İstanbul halkına sorulabileceği, konuya ilişkin olarak İstanbul'da referandum yapılabileceği" teklifini sunduğunu bildirdi.

Türkiye geneli bir referandum değil İstanbul geneli bir referandum olacağını belirten Çelik, çıkacak karara göre de hareket edileceğini vurguladı.



ÇELİK: DOSTÇA BİR GÖRÜŞME OLDU!
Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik, "Dostça ve sevecen bir görüşme oldu. Katılımcıların gençlerin reddedilmemesi yönünde telkinleri oldu" dedi.

Çelik, "Başbakan Erdoğan, Toplu Kışlası ile ilgili olarak, referandum seçeneğinin parti kurullarına götürülebileceğini söyledi" şeklinde konuştu.

"GENÇLER ORAYI BOŞALTACAKTIR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Gezi Parkı'nda bu eylemin kıyamete kadar sürdürülmesi hükümet tarafından kabul edilmeyecektir. Hele hele böyle bir görüşme olduktan sonra ben Gezi Parkı'ndaki gençlerin orayı boşaltacaklarını düşünüyorum" dedi.



"LONDRA'DA OLAN OLAYLARA DA BİR BAKIN"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Türkiye, bir diktatörlük olmadığı için bu eylemler yapılabiliyor. Eğer Türkiye bir diktatörlük olsaydı bu eylemler yapılamazdı. Yapılsa bile Allah göstermesin işin şekli çok farklı olurdu. Bugüne kadar tabii ki polisin bazı müdahaleleri var. Bu müdahaleler esnasında gönlü incinen, bedeni incinen insanlarımız var. Keşke hiç olmasa ama daha bugün G8'lerin Londra'daki toplantısı esnasında protesto gösterisi yapanlarla polis karşı karşıya geldiğinde hangi görüntülerin ortaya çıktığına bakın" dedi.



AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme 4 saat 25 dakika sürdü.

Heyette, tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Hale Çıracı ve İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger, mimar Selva Gürdoğan, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, öğrenci Zülfikar Kürüm ve sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Erdoğan'a hitaben Gezi Parkı olaylarına ilişkin mektup yazan Bülent Peker de yer aldı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de hazır bulundu.