Provokasyonlar İsrail'i sevindirdi

Çevre eyleminden hükümeti devirme çabasına dönüşen Gezi Parkı olayları İsrailli politikacıları sevindirdi. Knesset Başkan Yardımcısı “Gösterilerin Erdoğan düşene kadar devam etmesi için dua ediyoruz” derken, eski Dışişleri Bakanı Liberman “Mutluluğumu gizleyemiyorum” dedi.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 11 Haziran 2013, 11:46
Provokasyonlar İsrail’i sevindirdi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de çevreci eylemi olarak başlayan ancak bazı illegal örgütlerin provokasyonlarıyla şiddet olaylarına dönüşen Taksim Gezi Parti eylemleri İsrailli politikacıların umudu oldu. Mısırlı yazar Fehmi Hüveydi'nin Şuruk Gazetesi'nde dün yayınlanan 'İsrail Taksim göstericileri için dua ediyor' başlıklı yazısında Tel Aviv'in gösterilere nasıl baktığını anlattı. Hüveydi yazısında İsrail Parlamentosu Knesset Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin'in "Türkiye'deki gösterilerin Erdoğan düşene kadar devam etmesi için dua ediyoruz. Kendisi Yahudi düşmanı. Onunla barışma yolunda mesafe kat etmemize ve resmî özür sunmamıza rağmen bize karşı düşmanca tavrını sürdürüyor" sözlerine yer verdi. Ayrıca, İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Avigdor Lieberman'ın "Türkiye'de olup bitenler karşısında mutluluğumu gizleyemiyorum" ve İsrail Altyapı Bakanı Silvan Şalom'un "Türkiye'yi Yeni Osmanlıların iktidarından kurtaracak her gelişmeyi memnuniyetle karşılarız" demeçlerini aktaran Hüveydi, yazısında El Hayat yazarı Cihad el Khazen'in (İsrail sağı) Likudçu Commentary dergisinden aktardığı "Türk hükûmeti ile PKK arasındaki barışın bozulacağı" yorumuna da yer verdi.

'ALÇAKÇA BİR MAKALE'
El Khazen'in "Amerikan Likud'unun önemli isimlerinden birinin alçakça bir makale yazdığını ve İstanbul'da olanlara sevindiğini, 'Türkiye'den Güzel Haberler Var' başlığıyla da yayımladığını" bilgisini verdiğini ifade etti.

FRANSIZ TV OYUNU
Bir Fransız TV kanalının Taksim Meydanından tarafsız yayın yapmayı reddederek sadece Erdoğan karşıtlarını yayına çıkardığı bilgisini veren Hüveydi Mısır'da da bazı medya organlarının Müslüman Kardeşler ile olan hesaplarını görmek için yalan yanlış haberlerle eylemcileri desteklediklerini yazdı.