O arazi için bir bakan Yüce Divan”lık olmuştu

Başbakan Erdoğan bugünkü konuşmasında Koç Üniversitesi yapılırken 10 binlerce ağacın katledildiğini hatırlattı. Zekeriya köydeki o arazi tahsisindeki usulsüzlük nedeniyle bir bakan Yüce Divan’a sevkedilmişti.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 07 Haziran 2013, 18:09
O  arazi için bir bakan Yüce Divan”lık olmuştu

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AB toplantısında Koç üniversitesinin Zekeriyaköy'deki kampüsünün yapımı sırasından onbinlerce ağacın söküldüğünü hatırlattı. Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği orman katliam nedeniyle 1997 yılında ANAP'lı Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, Yüce Divan'a sevkedilmişti.

Başbakan Erdoğan İstanbul'da yapılan AB toplantısında Taksim Gezi Parkı bahane edilerek yapılan eylemleri gündeme getirdi.
Erdoğan şunları söyledi Taksim Gezi Parkı düzenlemesi ile ilgili yaşananlar kimseyi tedirginliğe sürüklemesin. Çünkü burada korkunç bir dezerformasyon var. Bunların hepsi tespit edildi, elimizde delileri var. Çevreci kardeşlerime sesleniyorum, çevrecilik konusunda bir ortaklık yapacaksanız gelin bu Başbakanınız ile yapın. Ben çevreyi yeşili ile tanıdım" dedi.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAPILIRKEN SÖKÜLEN ONBiNLERCE AĞACI HATIRLATTI
Erdoğan, Koç Üniversitesi ormana yapıldı ben onlara engel olmaya çalıştım, savaş verdim. Orada onbinlerce ağaç söküldü. Aynı şey Sabancı Üniversitesi için de geçerlidir" şeklinde konuştu.

O AĞAÇ SÖKÜMÜ NEDENİYLE BİR BAKAN YÜCE DİVANLIK OLDU
1997'de ANAP'lı Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, Büyükşehir ve İmar kanunlarına aykırı olarak Sarıyer'deki ormanlık alanı 28 Şubat'ın en güçlü aktörleri arasında yer alan sermaye grubunun kuracağı vakıf üniversitesine tahsis etmişti.