Engelli asansörünü de parçaladılar

Gezi Parkı'nı bahane edip ortalığı yakıp yıkanlar, engellileri de mağdur etti. Saldırganlar Taksim metro istasyonunda günde 4200 engelli yolcunun kullandığı engelli asansörünü de tahrip ettiler.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 03 Haziran 2013, 17:38
Engelli asansörünü de parçaladılar

İÇİNDEKİLER

Taksim'de birkaç gündür devam eden olaylardan Engelli vatandaşlar da nasibini aldı. Taksim istasyonuna engellilerin erişimini sağlayan tek yol olan bir asansör göstericiler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirildi. Günde ortalama 4200 engelli yolcunun kullandığı öğrenilen asansörün üzerinde "Özürlü Asansörü/Disabled-Lift" yazması da göstericilerin hışmından kurtulmasına yetmedi.

Taksim'de "ağaçların kesilmesine karşı" düzenlendiği söylenen gösterilerde nerdeyse indirilmedik cam çerçeve, sökülmedik kaldırım taşı kalmadı. Bu kaldırım taşlarını kendilerine "cephane" yapan göstericilerin hışmından ne yazık ki engelli vatandaşlar da nasibini aldı.

ÜZERİNDEKİ YAZIDA SALDIRGANLMARI DURDURAMADI
Taksim'de "ağaçların kesilmesi"ne karşı düzenlendiği söylenen eylemde göstericiler, çevredeki birçok şey gibi Taksim metro istasyonuna inen asansörün de camlarını kırarak kullanılmaz hale getirdiler. Üzerinde "Özürlü Asansörü/Disabled-Lift" yazıyor olması da asansörün göstericilerin hışmından kurtaramadı. Demokratik haklarını kullandığını savunan göstericilerin, engelli vatandaşlarının hareket özgürlüğünü kısıtlayan bu eylemleri "bu yaman" çelişki dedirtti.

4300 ENGELLİYİ MAĞDUR ETTİLER
Taksim metro ve Taksim Füniküler istasyonlarını günde 3200 engelli yolcu kullanıyor. Engelli vatandaşların refakatçileri de düşünüldüğünde bu rakam 4300'lere kadar çıkıyor. Bu asansörlerden başka engelli yolcuların istasyona erişimini sağlayan bir yol ise bulunmuyor.