İşadamına film gibi tuzak

İzmir'de, bir işadamı arkadaşlarının tanıştırdığı kadının evine gitmesiyle başlayan olaylar film senaryolarını aratmadı. İkilinin evde olduğu sırada gelen sahte koca bıçakla kadını öldürdü, iş adamından, suç ortağı olduğunu söylerek para almak isteyen zanlılar polis tarafından yakalandı.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 21:08
İşadamına film gibi tuzak

İÇİNDEKİLER

Turgutlu'da mobilya ve inşaat işleri yapan 46 yaşındaki B.Z.B. ile tanışan 37 yaşındaki Ş.K. ve şoförlük yapan 30 yaşındaki M.Ö., yanlarındaki kadınla birlikte buluştu. Bir süre sonra kadın yanlarından ayrıldı. B.Z.B.'nin kadını beğendiğini farkeden iki arkadaş, onunla bağlantı kurmasına yardım edebilecekleri vaadinde bulundu.

Tanışmalarının üzerinden yaklaşık bir hafta geçtikten sonra Ş.K. ve M.Ö., kadının görüşmeyi kabul ettiğini ve onu çağırdığını söyleyerek, iş adamını İzmir'e götürdü. Burada Ş.K., M.Ö., iş adamı B.Z.B. ve kadın, suç ortakları A.Ö., restorana giderek alkol alıp eğlendi.

Gecenin sonunda planın ikinci aşamasında iş,adamı B.Z.B., A.Ö. tarafından evine götürüldü. İkili, evde de eğlendiği sırada, A.Ö.'nün sözde kocası gibi davranan dördüncü suç ortağı H.Y. de eve geldi. H.Y., kendisini aldattığı gerekçesiyle kızdığı A.Ö.'ye saldırıp elindeki bıçağı karnına doğru götürüp daha önceden sarılmış olan içerisinde ketçap bulunan poşeti deldi.

Yaşanlar karşısında şoke olan B.Z.B., H.Y.'nin kendisine uzattığı bıçağı da eline aldı. Bir süre sonra H.Y., iş adamına bıçağı eliyle tuttuğu için artık cinayete ortak olduğunu, yakalanmaları halinde birlikte cezaevine gireceklerini söyledi. Olaya adını karıştırmamak karşılığında kendisine 20 bin TL para vermesini istedi. B.Z.B., üzerinde para olmadığını, ancak bankaya gitmeleri durumunda verebileceğini söyledi.

Sabah Özkanlar semtindeki bir banka şubesine giden B.Z.B., H.Y.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak kaçıp, yakındaki karakola sığındı. Burada yaşadıklarını anlatıp evde cinayet işlendiğini ihbar etmesi üzerine harakete geçen polis, H.Y.'yi gözaltına aldı. H.Y.'nin suç ortakları Ş.K., M.Ö. ve A.Ö. de yakalandı. Araştırmalar sonrasında, kurulan tuzak ortaya çıkarken, zanlılar, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.