Memurlar için devrim

Yalova Belediyesi, Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemine (ZAMBAK) geçmesinin ardından belediyedeki birimleri kapatmaya başladı. Personel bundan sonra evden ya da istediği başka bir yerden hizmet vermeye devam edecek.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 15:10
Memurlar için devrim

İÇİNDEKİLER

Bir süre önce Yalova Belediyesi tarafından hayata geçirilen ZAMBAK projesi ile belediyedeki birimler bir bir kapatılmaya ve personel evlerine gönderilmeye başlandı. Evvela İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nü kapatan Yalova Belediyesi, her hafta bir müdürlüğü aynı sistem dahilinde kapatarak personeli belediye dışına gönderecek.

Projenin bir devrim olduğunu ve önümüzdeki süreçte Türkiye'deki birçok kamu kurumunun da bu sisteme geçeceğini dile getiren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Bundan bir süre önce değişik birimlerden 10'u aşkın personelimizi test etmek için zaman ve mekandan bağımsız olarak çalıştırmaya başlamıştık. Deneme yanılma metoduyla aksaklıkları ortadan kaldırdık. Şimdi bir program dahilinde belediye bünyesindeki bu 17 müdürlüğümüzü teker teker kapatıyoruz. Bugün ilk olarak İnsan kaynakları Müdürlüğümüzü mekandan bağımsız hale getirdik. Personele belediye binasını yasaklamadık elbette. İstediklerinde nostalji olarak buraya gelecekler, ama artık burada durmalarına gerek kalmadı. Her hafta bir müdürlüğü kapatacak ve haziran ayı sonuna kadar bir çoğu kapanmış olacak. Yani devrimin bir aşamasını daha tamamlıyoruz. Yalova'ya hayırlı olsun" dedi.
Yalova Belediyesi'nin mevcut binasının boşaltılarak daha küçük bir binaya taşınacağını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Belediyeyi mevcut binanın üçte biri 3büyüklüğündeki bir binaya taşıyacağız. Artık bizim böyle büyük mekanlara ihtiyacımız yok. Çok iddialı bir şekilde söylüyorum ki, bu sadece bir belediye örneği değildir, Türkiye'deki kamu yönetiminin bir öncü projesidir. Bundan sonra Türkiye'deki bütün kamu kurumlarının da bu dönüşümü yaşayacağına inanıyorum. İstese de istemese de bu dönüşümü kurumlar yaşayacaklar. Rüzgarın önünde durulmaz. Devrimin önünde durulmaz. Devrim başlamıştır" şeklinde konuştu.