Sabri'mız kalmadı

Yöneticisi, futbolcusu, yorumcusu futbolu kararttı. Sahadaki kavga, sokağa yansıdı. FB'li Burak bıçaklandı. GS'li katil yakalandı. Buna rağmen iki kaptan uslanmadı. Bize de şu çağrıyı yapmak kaldı: Kendinize gelin. Kötü örnek olmayın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 00:08
Sabri’mız kalmadı

İÇİNDEKİLER

GS'li Yusuf Ortak, FB'li Burak Yıldırım'ı (19) kalbinden bıçakladı. Burak mezara, Yusuf hapse girdi. Ancak bu acı olay, örnek olması gereken kimseyi etkilemedi. Birbirlerine saha içinde küfür yağdıran Volkan Demirel ile Sabri Sarıoğlu, saha dışında da huylarından vazgeçmedi. Herkese örnek olması gereken Sabri şunları söyledi: "Kötü görüntü verdiğim için özür diliyorum. Ama Volkan da benden özür dilemeli. Anneme küfür etti. Dışarıdaki insana bu kelimeleri kullansanız Allah korusun cinayet çıkar."

ÖZÜR VAR AMA...
Sabri'ye Volkan'ın cevabı da gecikmedi. GS'nin kendilerini provoke ettiğini belirten Volkan, şöyle devam etti: "Futbolseverlerden özür diliyorum. Vefat eden Burak için çok üzgünüm. Ama Sabri benim arkadaşım değil. Bundan sonra da olmayacak."

VOLKAN DEMİREL
27 Ekim 1981 tarihinde İstanbul'un Merdivenköy Mahallesi'nde doğdu. Kaleciliğe ortaokul takımında başladı. Okul takımındaki arkadaşlarıyla Kartalspor'a transfer oldu. 2002-03 sezonunda Fenerbahçe'ye geçti. Yıllık kazancı 2 milyon euro (5 milyon TL).

SABRİ SARIOĞLU
26 Temmuz 1984'te Samsun Çarşamba'da dünyaya geldi. 1999'da Galatasaray alt yapısına girdi. 2001-2002 sezonunda, teknik direktör Mircea Lucescu tarafından A takımına çağrıldı. Yıllık kazancı 700 bin euro (2 milyon TL).

HEMEN ATILMALILAR
OKTAY DERELİOĞLU:
Bu yapılanlar son derece seviyesiz. Futbol sahası, kan davası haline getirilecek bir yer değil. Kulüp başkanları hemen devreye girmeli. Bu tür davranışlar sergileyen futbolcuları atmalı.

İLKER YAĞCIOĞLU:
Takım kaptanlarının daha duyarlı olması gerekiyor. Onların saha içindeki davranışları, taraftarı tahrik ediyor. Bu da üzücü olaylara yol açıyor. Yöneticiler bu davranışlara prim vermemeli.