Yürek yakan ayrıntı

Suriye sınırında kontrol uçuşu gerçekleştirirken Amanos Dağları'nın Osmaniye sınırları içinde düşen savaş uçağıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2013, 20:43
Yürek yakan ayrıntı

İÇİNDEKİLER

Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy 'un şehit olduğu kazada, pilotun uçağı fırlatma koltuğu ile terk ettikten sonra paraşütünün açıldığı, ancak koltuğundan ayrılamayarak yere çakıldığı ortaya çıktı.

KOLTUĞUYLA YERE ÇAKILMIŞ

Düşen F-16 savaş uçağı pilotunun kokpitten koltuğu ile birlikte fırladığı, paraşütü açılmasına rağmen koltuğunun ayrılmadığı ve bu ağırlıkla yere çakıldığı belirlendi.

Osmaniye AFAD ile Amasya Merzifon Hava İndirme Ekibi tarafından şehit Üsteğmen Gümüşsoy'un cansız bedeni, gece saat 22.30 sıralarında, Zorkun Yaylası ile Keldaz Dağı arasındaki Ağanın Suyu mevkiinde uçağın enkazının bulunduğu yere 300 metre uzaklıkta ağaçlık alandaki toprak zeminde bulundu. Pilotun cenazesinin, bulunduğu anda sıcaklığını hala kaybetmediği belirtildi.

BAYILMIŞ OLABİLİR

Uzmanlar koltuktan ayrılama işleminin otomatik gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Ancak bu durumda bir arıza yaşanmış olabilir. Pilot manuel olarak kemerlerini çözebiliyor. Belki irtifa buna yetmedi. Veya Üsteğmen Gümüşsoy atlamanın etkisi ile baygınlık geçirmesi nedeniyle koltuktan kendi ayrılamamış olabilir" diye konuştu.

Fırlatma koltuğuyla birlikte yere çakılan pilotun Adana Adli Tıp'taki incelemesinde, kalça kemiklerinde kırıklar, başında koltuğun demirlerine çarpması sonucu darbe izleri bulunduğu, ayrıca yüksek irtifada nefes almasını sağlayan oksijen maskesinin hortumunun da fırlatmadan oluşan basınç farkı nedeniyle boynuna sarılı bulunduğu görüldü.