Misliyle ödetiriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2013, 12:49
Misliyle ödetiriz

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu saldırıyı hem Reyhanlı hem Türkiye suhuletle aşacak, yaralar en kısa zamanda sarılacak, saldırının izleri en kısa süre içinde tamir edilecek....Biz bu saldırıların altında kalmayız, er yada geç bu saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz. Annesinin karnında gibi büzülmüş yatan, iki bacağı kopmuş, minicik bedeninin yarısı yanmış yatan o bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakır çeker gideriz. Bizim anlayışımız budur. Biz Türkiye'nin bebekleri, dünyanın bebekleri için siyaset yapıyoruz. Onlardan yüz çevireceksek, siyaset yapmanın bir anlamı yok'' dedi.

Erdoğan Reyhanlı'da yapılan bombalı saldırılardan sonra medyada çıkan bazı haberler ile siyasetçilerin açıklamalarını eleştirerek, ''Hele durun bir hadiseyi anlayalım, gözyaşlarını dinlendirelim, cenazelerimizi defnedilim. Reyhanlı sokaklarından kara dumanlar yükselirken, tam da saldırganların istediği gibi hemen suçlamalar yapmak, hemen tahrik oluşturmak, en hafif tabiriyle fırsatçılıktır, gerçekten son derece çirkindir'' ifadelerini kullandı

ÇÖZÜM YERİ MECLİS
Başbakan Erdoğan, demokrasilerde her meselenin müzakere ve çözüm yerinin Meclis olduğunu vurgulayarak, ''Dikkat edin sokak değil Meclis'tir. Meclisin dışına çıkarılan, sokağa taşınan her mesele Türkiye'nin de demokrasinin de aleyhinedir'' dedi.

IMF'YE BORCUMUZ SIFIRLANDI
Erdoğan, ''Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi, IMF'ye olan 412 milyon dolar borcunun ödenmesi amacıyla Merkez Bankasına talimatı verdi. Merkez Bankamız, IMF'nin değişik hesaplarına bu borcu aktarmaya başladı. Aktarma işlemi bugün tamamlanıyor'' dedi.