Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği "Analar Ağlamasın" temalı Anneler Günü programında konuştu...

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2013, 19:27
Başbakan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Erdoğan, "Hatay'da Reyhanlı ilçesinde yakınlarını kaybeden annelerin, yakınlarını kaybeden tüm kardeşlerimizin acısını en az onlar kadar yüreğimizde hissediyor, onların acısını paylaşıyoruz. Milletçe gerçekten büyük bir hüzün içindeyiz. Allah'ın izniyle, milletimizin dirayetiyle, sabırla, soğukkanlılıkla, en önemlisi de birlikle, beraberlikle, tek yürek olarak bu acıyı aşacak, böyle acıların yaşanmasının da önüne geçeceğiz" dedi.

TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK
Bir ülkenin acısını, 76 milyon milletin ortak hüznünü ilk andan itibaren siyasi bir rant vesilesi haline getirmek, en hafif itibariyle, en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır, diyen Başbakan Erdoğan, ''Reyhanlı ilçemizdeki bu saldırıların hemen ardından, bütün imkanlarımızla, sağlık ekiplerimizle, Kızılayımız'la, güvenlik ve istihbarat ekiplerimizle, bölgedeki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Sağlık Bakanlığımızın tüm birimleri teyakkuza geçti ve yaralılara müdahale edilmesi, yaralı vatandaşlarımızın intikali konusunda tüm araçları, tüm imkanları seferber ettik. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, hadisenin aydınlatılması için çalışmalarını anında başlattı'' ifadelerini kullandı.

BUNA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Birlik ve beraberliğimize asla müsaade etmeyeceğiz diyen Erdoğan, "Bu saldırıların amacı, en başta milletimin fertleri arasında nifak oluşturmak, milletimin fertleri arasına fitne sokmak, milletimin zihninde soru işaretleri oluşturmaktır. Buna izin vermeyeceğiz. Terörün de, Türkiye düşmanlarının da, Türkiye'nin birlik fotoğrafını kirletmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizi, Türkiye'yi, Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her provokasyon, her tahrik karşısında, son derece dikkatli, son derece hassas, en önemlisi de son derece soğukkanlı olmak zorundayız. Büyük devlet, hadiseler karşısında soğukkanlılığını muhafaza edebilen, aklıselimle düşünebilen, aklıselimle hareket edebilen devlettir" dedi.

BİRİLERİNİN ŞAM'DAKİ CANİYLE GÖNÜL BAĞI OLABİLİR
Birilerinin, Şam'daki canilerle, Şam'daki gayrimeşru yönetimle gönül bağı olabilir diyen Erdoğan, "Birilerinin mezhep taassubu içinde bir mezhep çatışmasına körükle gitme niyeti de olabilir ama biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.