34 yıl hapis istendi

Acun Ilıcalı'yı hedef aldığı belirtilen El Kaide şüphelilerine 34 yıl istendi

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 17:15
34 yıl hapis istendi

İÇİNDEKİLER

Yapımcı Acun Ilıcalı ve Adnan Oktar'ın ev ve iş yerlerine ait kroki ve fotoğrafların ele geçirildiği El Kaide terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 12 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Şüphelilerin terör örgütüne üye olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından 34 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ayhan Bedirhan tarafından yürütülen soruşturmada şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. 67 sayfalık iddianamede El Kaide terör örgütünün kuruluşu, yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verildi. İddianamede operasyon kapsamında ele geçirilen bilgisayarlardaki şifreli klasörlerin bilişim uzmanları tarafından çözüldüğü anlatıldı. Şifreli klasörlerde Acun Ilıcalı, Adnan Oktar, Koç Müzesi, Amerikan Büyükelçiliği ve Balat'ta bir sinagogun krokilerinin çıktığı ifade edildi.

Şüphelilerin Ilıcalı'nın iki ayrı evinde ve iş adresinde keşifler yaptığı belirtilen iddianamede, bilgisayarlarda Ilıcalı'nın evi ve iş yerine ait fotoğrafların da bulunduğu kaydedildi.

İddianamede 7'si tutuklu 12 şüpheli hakkında "El Kaide terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde bulundurmak, resmi belgede sahtecilik" suçlarından 15 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yaklaşık 3 ay önce İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'da yapılan operasyonlarda El kaide üyesi olduğu iddia edilen 12 şüpheli 22 kilo A-4 patlayıcı madde ile gözaltına alınmıştı.