"Nasıl geldiyse öyle terk edecek"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın çekilme kararına ilişkin "Silahlı mı silahsız mı diye sormaya gerek yok. Nasıl geldiyse öyle ülkeyi terk edecek" dedi.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2013, 16:34
Nasıl geldiyse öyle terk edecek

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"PKK 4 aydır ülkemizde eylem yapmamıştır. 2 bin civarında PKK'lı topraklarımızı terk etmelidir. Kandil'deki örgüt silahlarıyla çekileceğini açıkladı. Çekilme sürecinde gelinen nokta önemli, hassas olunmalı. Silahlı unsurların ayrılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. 40 yıldır biliyorum ki söz sahibi olan herkes terörün son bulmasını samimi olarak arzu etmişlerdir.

Bazı siyasetçilerin hakaretlerde bulunduğunu görüyoruz, ben bunları mazur görüyorum. Şiddetten beslenen siyasetçiler terör bitince kara kara ne yapacağını düşünüyor. Halkımız bunları ibretle görüyor. Süreç öngördüğümüz şekilde ilerliyor. Yeter ki bu yolu aksatacak eylemlerde bulunmayalım. Türkiye'de her kesim sürece katkı yapacak çalışma yapabilir.

Her şey düşünülmüş ve planlanmıştır. Silahlı mı silahsız mı diye sormaya gerek yok. Nasıl geldiyse öyle ülkeyi terk edecek. TSK kendilerine tebliğ edilmiş görevi itinayla yapar. Örgüt, Öcalan'ın talebine uygun olarak sınır dışına çekiliyor. Herhalde el sallamalarını beklemiyoruz. Onlar da militanlarına yön gösteriyor. Onlar da başka argümanlar kullanmış olabilirler.

CHP ne yaptığını bilemez halde, iç kavgalarıyla uğraşan CHP'ye en azından siz MHP değilsiniz diyorum. CHP, AK Parti başarıya ulaşacak diye hasis olmamalı. MHP'yi biraz anlıyorum söylemleri 30 yıldır değişmedi, hükümeti karalamaya çalışıyorlar."