İstanbul'a 'Central Park' geliyor!

Başbakan Erdoğan talimatı verdi, Bakan Eroğlu müjdeledi!

Giriş Tarihi 25 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2013, 17:33
İstanbul’a ’Central Park’ geliyor!

İÇİNDEKİLER

Bakan Eroğlu, Elmalı ve Alibeyköy barajlarının çevresine ABD'deki Central Park'tan çok daha güzel iki ayrı park kurulacağını söyledi
Başbakan Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümün hızla sürdüğü İstanbul'a iki kent ormanı için talimat verdi. Meclis'te düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erdoğan'ın özel önem verdiği İstanbul'a kent ormanı projesinin ayrıntılarını anlattı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Elmalı Barajı'nı korumak için içinde insanların gezeceği hobi bahçeleri olan bir proje hazırladı. Ancak Başbakan Erdoğan, projedeki estetiği yetersiz buldu ve düzeltilmesini istedi. Bakan Eroğlu, "Düzeltme yapıldı, muhteşem bir şehir ormanı kuruyoruz. Biri Elmalı, diğeri Alibeyköy Barajı'nın yanında yapılacak. 2003'te ekonomi diyordum, şimdi estetik diyorum" diye konuştu.


Bakan Eroğlu, Alibeyköy'de yapılacak Dünya Şehir Ormanı'nın ABD'deki Central Park'tan daha güzel olacağını söyledi. Eroğlu, ormanlarda çocuklara eğlence mekânı, yürüyüş alanları, hobi bahçeleri ve yaban hayatı için bölümler olacağını belirterek, "Geyik, sincap, karaca olacak" diye konuştu. Eroğlu, 3. Köprü güzergâhında kesilecek her bir ağaç için 5 fidan dikeceklerini belirterek, "5 milyon fidan dikeceğiz" dedi. Proje'nin 1993'te çöp faciasının yaşandığı Hekimbaşı tarafında, Ümraniye'de başlayacağını söyleyen Eroğlu, "Muhteşem bir şehir ormanı kuruyoruz. Çok güzel olacak. Ankara'da da kuracağız" dedi.