Dünyanın gözü Derya Sert'e

Kadavradan rahim nakil yapılan ve bu yolla hamile kalan Derya Sert dünya basınında da gündeme oturdu. Yabancı gazeteler, haberi "mucize", olarak duyurdu.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 13 Nisan 2013, 18:55
Dünyanın gözü Derya Sert’e

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de rahim nakli yapılan ve bu yolla hamile kalan ilk kadın olarak tıp tarihine geçen 23 yaşındaki Derya Sert, dünya basının da ilgi odağı oldı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Akdeniz Üniversitesi'nin başarısını ön plana çıkarttı. Gazete, Derya Sert'e yapılan rahim ve nakli sonrasında gelen hamilelik müjdesinin, benzer durumdaki kadınlara umut olacağını yazdı.

Daily Mail gazetesi de habere geniş yer verdi. Gazete, daha önce de rahim nakli operasyonlarının yapıldığı ancak, hamileliğin ilk kez gerçekleştiğini belirtti.

The Times gazetesi ise İngiltere'nin önde gelen jinekologlarından Richard Smith'in yorumuna yer verdi. Smith, "Gebelik başarılı olursa, bu büyük bir çığır açar. Hamile olması çok güzel bir haber ama yine de erken bir dönem. Kişisel olarak rahmin sağlıklı olması olacağını tahmin ediyorum ama her zaman umduğumuz ve gerçekleşen örtüşmeyebiliyor" ifadesini kullandı.

"AMAN TANRIM MUCİZE"
İngiltere'de benzer durumda 15 bin kadın olduğunu yazan gazete, İngiliz doktorların da iki yıl içinde benzer bir çalışmaya imza atacaklarını öne sürdü.

ABD'nin New York Post gazetesi ise haberi "Aman Tanrım Mucize" başlığıyla duyurdu. Gazete, derya Sert'i "mucize anne" ilan etti.

Kadavradan rahim nakli sonrası embriyo transferi yapılan derya Sert'in, iki haftalık hamile olduğu açıklanmıştı.