Tapınak sosyetesi

Türk jet sosyetesinin son keşfi Nepal'deki ünlü Pashupatinath Tapınağı oldu. Biricik Suden, Mazhar Alanson Celal Çapa ve Şebnem Dönmez gibi isimler, tapınakta, mutluluğu ve huzuru aramaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2013 Güncelleme 10 Nisan 2013, 00:00
Tapınak sosyetesi

İÇİNDEKİLER

Angelina Jolie ve Brad Pitt çiftinin öncü olduğu yeni bir akım, Türkiye'de de ses getirdi... Nepal'de Lord Shiva adına yaptırılan Hindu tapınağı Pashupatinath, kısa bir süre içinde birbirinden farklı Türkler'i ağırladı. Bennu Gerede ve eski sevgilisi Ahmet Ağaoğlu, Şebnem Dönmez, Biricik Suden ve Mazhar Alanson, Şebnem Çapa ile Celal Çapa, Katmandu kent merkezindeki Stupa Meydanı'nın tam ortasındaki Pashupatinath Tapınağı'na gitti. Ellerinde dua tekerlekleri veya mumlarla tapınağın etrafında dönen Türk sosyetesi, huzuru bulmak için her denileni yaptı. Türkler, Pashupatinath için mimari yapısı, tapınağın ortasından geçen Baghmati Nehri'ndeki ölü yakma törenleri, hacıları, etrafta cirit atan maymunları ile dünyada eşi benzeri olmayan bir mekan olduğunu söyledi.

7 BİN KİLOMETRE UZAKLIKTA
İstanbul' dan Katmandu'ya gitmek için 7 bin kilometreyi aşan sosyetenin büyük bir çoğunluğu, bu ilginç seyahatten memnun kaldı. Bazı tur şirketleri, tapınak seyahati için çalışmalara başladı.


HALİL ÇİLİNGİR