Onurumuz yandı

Lisenin bahçesinde yapılan tatbikatta tutuşan öğrenci Onur Zeki Akgün'ün, kendisini söndürmek için okulun tuvaletindeki musluğa doğru koşması, güvenlik kameralarına böyle yansıdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2013 Güncelleme 31 Mart 2013, 00:00
Onurumuz yandı

İÇİNDEKİLER

Bitlis Ahlat Çok Programlı Lisesi'nin bahçesinde geçen yıl yangın tatbikatı yapıldı. Öğretmen ve okul yöneticileri, okul bahçesine toplanan tahtaları yakmak istedi. Bu sırada öğrencilerden birinin 18 kiloluk tenekeden tiner dökmesiyle ortalık bir anda savaş alanına çevrildi. Tiner tenekesinin patlamasıyla birlikte öğrencilerden G.Ç. ve Onur Zeki Akgün alev topuna döndü. İlk tedavisinin ardından ambulans uçakla Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Akgün, burada yanık ünitesi yoğun bakımına alındı. Tedaviye başta olumlu cevap verip 89 gün sonra yürümeye başlayan Onur Zeki Akgün, bir süre sonra hayatını kaybetti. Talihsiz liselinin ölümüne sebep olan yangının ardından güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Okulun bahçesindeki görüntülerde alev topuna dönen Onur Zeki Akgün, panikle okula koşup tuvalete yöneliyor. Akgün'ün üzerine tuvalette su dökülerek yangın söndürülüyor. Öğrenci daha sonra hastaneye kaldırılıyor.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili açılan davada öğretmen ve okul idarecileri birbirini suçladı. Okul müdürü H.E., olay esnasında yetkiyi müdür yardımcısı S.A.'ya devrettiğini savundu. Müdür yardımcısı ise suçlamayı kabul etmedi. Öğretmenlerden G.K. ise ateşe tiner dökülmesi talimatı vermediğini savundu.