Mavi Marmara şehitlerinin kanı yerde kalmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesiyle ilgili, hakkın yerini bulduğunu söyledi. Erdoğan, Mavi Marmara şehitlerinin kanının yerde kalmadığını vurguladı.

Giriş Tarihi 23 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2013, 22:16
Mavi Marmara şehitlerinin kanı yerde kalmadı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti, programına katıldı. İsrail'in Mavi Marmara baskınını hatırlatan Başbakan Erdoğan, geminin insani yardım taşıdığına ancak saldırıya uğradığına dikkat çekti. İsrail'in saldırısını sineye çekmediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, İsrail'in Türk halkı adına yapılan özrü kabul ettiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan: "9 kardeşimiz şehit oldu bunu sineye çekmedik, bu saldırının örtbas edilmesine boyun eğmedik. Özür istedik, tazminat istedik. Filistin'e ablukanın kalkmasını istedik. Ve haklı taleplerimiz karşılanıncaya kadar da geri adım atmadık. Dün İsrail başbakanıyla görüşmemizde bizden özür dilendi ve ben de Türk halkı adına bu özrü kabul ettim. Tazminat talebi kabul edildi ve ablukanın kaldırılacağına dair söz verildi. Hak yerini bulmuştur ve Mavi Marmara şehitlerinin kanı evelallah yerde kalmamıştır. Onlar şehadet mertebesine ulaşmışlardır" dedi.