Kanlı eller yine sahnede!

Dün akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na lav silahlı ve bombalı saldırıları düzenlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, saldırıların demokrasiye, hukuka ve çözüm iradesine karşı yapıldığını söyledi.

Giriş Tarihi 20 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 20 Mart 2013, 12:13
Kanlı eller yine sahnede!

İÇİNDEKİLER

Ankara dün gece hareketli saatlere sahne oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Danimarka ve Hollanda'yı kapsayan ziyaret nedeniyle Ankara'dan ayrılmasından kısa bir süre sonra AK Parti ve Adalet Bakanlığı binalarına saldırı haberleri geldi. İlk olarak saat 21.00 sularında Adalet Bakanlığı'nın ziyaretçi girişindeki güvenlik noktasının hemen arkasındaki bölgeye parça tesirli iki el bombası atıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan bomba, bakanlık personelinden bir kişinin eşinin yaralanmasına neden oldu. Aynı dakikalarda AK Parti Genel Merkezi'ne Başbakan Tayyip Erdoğan'ın makam odasının da bulunduğu 8. kata karşısındaki parktan lav silahlı saldırı düzenlendi. Genel merkez binasının dış cephesinde maddi hasar oluştu. Saldırganların olay yerinden uzaklaşırken, lav silahı ile bir adet çanta ve kırmızı zemin üzerine DHKP-C bayrağını da olay yerine bıraktığı öğrenildi. Bölgedeki tüm mobese kameralarını incelemeye alan polis kısa sürede saldırganın eşkalini belirledi. Danimarka'da olan Başbakan Erdoğan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'i telefonla arayarak gelişmeler hakkında bilgi aldı. Adalet Bakanı Ergin, "Türkiye önemli bir zaman diliminden geçiyor. Türkiye'de ne zaman bir hamle dönemi başlasa, ne zaman bir atılım yapılsa bu tür provokatif eylemlerle karşılaştık. Bunlara karşı tedbirliyiz" dedi.

'KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ'
İçişleri Bakanı Muammer Güler ile birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik şunları söyledi: "Bu atılan bombalar, lav silahları bugün milli iradeyi temsil eden ülkenin yönetimini 10 yıldan fazladır sürdüren AK Parti'yi millete hizmet etmek yolundan caydıramayacaktır. Bu saldırı doğrudan AK Parti'ye yapılmış saldırı değil, demokrasiye saldırıdır. Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırının hukuka, çözüm iradesine yapılan bir saldırıdır. Türkiye evlatlarının ölmemesi, annelerin ağlamaması için irade ortaya koyarken çözüme katkı sağlamaz, çözümü baltalamaya yönliktir." Güler de "Tespitlerimiz tahminlerimiz var ama kesin olarak neticeye varmadıkça açıklama yapmıyoruz. Kimler tarafından yapıldığını biliyoruz. Bunlar genel olarak demokrasi düşmanlarıdır" diye konuştu.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılara ilişkin ''Ciddi bilgiler var, tespitler var, daha sonra açıklama yapacağız'' dedi.

BDP: KINIYORUZ ÖNLEM ALINMALI
BDP, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıyı kınadı. BDP, hükümeti provokasyonlara karşı önlem almaya çağırdı.

BDP, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılarla ilgili açıklama yaptı. BDP açıklamasında saldırılar kınandı.

Açıklamada, "Provokasyona karşı hükümet önlem almalı. çözümden yana olanlar daha güçlü durmalı" denildi.

Dün akşam AK Parti Genel Merkezi binasına law silahlı saldırı yapılmış, aynı saatlerde Adalet Bakanlığı'na da iki el bombası atılmıştı.

1 kişinin hafif şekilde yaralandığı saldılarla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.