Katil savaşı

Sarai'nin katili 'Laz Ziya' cinayeti itiraf etti: Öpmek isteyince direndi. Tuğlayla başına vurdum. Ertesi gün öldüğünü anladım. Suriye'ye kaçıp, savaştım. Yaralanınca teslim olmaya karar verdim...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2013 Güncelleme 19 Mart 2013, 00:00
Katil savaşı

İÇİNDEKİLER

ABD'den İstanbul'a gelen amatör fotoğrafçı Sarai Sierra (33), 21 Ocak'ta kayboldu. 2 Şubat'ta ise Cankurtaran'daki surlarda cesedi bulundu. Cinayete kurban giden turistin tırnaklarındaki dokuyla, kağıt toplayıcısı "Laz Ziya" lakaplı Ziya Tasalı'nın (46) DNA örnekleri uyuştu. Polis, cinayet zanlısını bulmak için çalışma başlattı. Ziya Tasalı'nın Hatay'dan Suriye'ye kaçtığı tespit edildi. Önceki gün yakalanan Tasalı, adliyeye sevk edildi. Suçunu itiraf eden katil zanlısının ifadeleri ise tüyler ürpertti.

KAHVEHANEDE ÖĞRENDİM
Tasalı, cinayeti nasıl işlediğini şu sözlerle anlattı: "Surlarda oturuyordum. Uyuşturucu madde kullanmıştım. Raylarda bir kadının yürüdüğünü gördüm. Yanına yaklaştım. Konuşmak istedim. Kendisine sarıldığımda yere düştü. Öpmeye çalıştım. Yarım saat boğuştuk. Elindeki telefon ile burnuma vurdu. Ben de vurdum ve dehlizin önüne düştü. Tekrar öpmek istedim. Taş ile kafama vurdu. Canım çok acıdığı için can havliyle aldığım tuğlayı kafasına 2 defa vurdum. Kadından hırıltı sesleri geliyordu. Sonra kaçtım. Yakınlardaki balıkçı 'Yüzüne ne oldu?' diye sorduğunda 'Düştüm' dedim. Ertesi gün üzerimdeki kan izlerini gördüm. Dehlize gittim. Kadın orada yatıyordu. Öldüğünü o zaman anladım. Battaniye ve kalaslarla üzerini örttüm. Surlarda fotoğraf çektiğini hatırladığım için 'Beni de çekmiştir' diye telefonunu ve ıPad'ini taşla parçaladım. Daha sonra da denize attım. Olaydan sonra her gün kahvehaneye gittim. Gazetelerde Sarai Sierra isimli bir kadının kaybolduğu haberlerini görünce, öldürdüğüm kişinin o kadın olduğunu anladım. Kahvehanede televizyon izlerken Sierra'nın cesedinin bulunduğunu öğrendim. Eşyalarımı 60 liraya hurdacıya sattım. 8 Şubat'ta Karabük'e gittim. 9 Şubat'ta Hatay'a gittim. Reyhanlı'dan yürüyerek sınırdan geçip Suriye'ye gittim. Özgür Suriye Ordusu'na katılıp, savaştım. Sol bacağımdan vuruldum. Tedavi olduktan sonra Türkiye'ye dönüp teslim olmaya karar verdim."

'PİŞMAN OLMASAM GELİR MİYDİM?
Saraı Sierra'nın katili Ziya Tasalı, savcılık ifadesinin ardından "canavarca hisle kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanan Tasalı, Sierra'ya tecavüz etmek istediğini söyledi. Katil, Sierra'nın cesedi bulunduğunda olay yerine 200 metre uzaklıkta olduğunu belirtti. Ziya Tasalı, savcının "Pişman mısın?" sorusuna ise "Pişman olmasam gelir miydim?" şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

MUHALİFLER TESLİM ETTİ
ABD'li turisti öldüren Ziya Tasalı'nın yakalandığında üzerinde kamuflaj pantolonu vardı. Tasalı'nın dün adliyeye sevk edilirken üzerini değiştirdiği görüldü. Bu arada, katil zanlısı Tasalı'nın muhalifler tarafından Türk polisine teslim edildiği öğrenildi.


Emir SOMER