Başbakan'dan 'tam gün' müjdesi

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı.

Giriş Tarihi 19 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2013, 17:43
Başbakan’dan ’tam gün’ müjdesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin gündeminde İmralı görüşmeleri ve barış süreci var. Kamuoyu, bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yapacağı açıklamaları merakla bekliyordu. Başbakan kürsüden çok önemli mesajlar verdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Çok partili dönemde merhum Menderes 10 yıl 5 gün iktidarda kalmıştı. Bugün bu rekoru aşıyoruz. Çanakkale'de farklı bir heyecan vardı. Orada sivil toplum örgütleriyle istişare toplantısı yaptık.250 bini aşkın hatm-i şerif indirildi. Diyanet İşleri Başkanı şehitlilte bunun duasını yaptı. Çanakkale Zaferi milletimizin tarihinde tartışılmaz bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Çanakkale Zaferi görmesini bilenleri için millet vasfımzıı perçinlediğimiz, millet tarifini yaptığımız yer olmuştur. Bundan böyle millet 'Çanakkale ruhudur' diyeceğiz. Çanakkale tek bir ırkın yazdığı destan değildir.Şehitler abidesi ve anıt yıkılıyordu. Tadilat yaparak orayı güçlendirdik.Gelibolu'da 35 ayrı şehitlik tespit ettik. Hepsi için çalışmalar başlatıldı.Biz o şehitlerin istismarcısı olmadık. Biz onların çizdiği istikamatte ilerleme gayreti içinde olduk ve olacağız.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un isteği üzerine Merv şehrinde Sultan Alparslan'ın mezarının bulunması için çalışmalar yapılacak ve türbe inşa edilecek. Türk askerleri boşa öldü diyen densizler İstiklal Marşı'nın son 4 kıtasını dikkatle dinlemeli. Allah bu ülke ve millete tekrar İstiklal Marşı yazmayı gerektirecek şartlar göstermesin diye dua ediyorum.

TAM GÜN
Tıp fakültelerindeki hocalarımız mesai saati bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebilecek. Örneğin, üniversitede muayene fiyatı, 55 lira. Mesai sonrası öğretim üyesine muayene olan vatandaşımız, üniversite hesabına 55 lira ödeyecek. Bu ücretin bir kısmı hastayı tedavi eden öğretim üyesinin, bir kısmı da kurumun hesabına aktarılacak.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ
CHP tarihin en kanlı diktatörü ile aynı kareye girmekten çekinmiyor. Cilvegözü saldırısının altından Suriye istihbaratı çıktı, biz bunun hesabını soracağız.CHP içerisinde öyle kimseler var ki, yarın Allah göstermesin bir düşman topraklarımıza göz dikse, sizi AK Parti'den kurtaracağız dese bunlar gidip boyunlarına sarılır.

Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında açıklamıştı, meğer rakıyı sulu içerlermiş. Siz böyle içmeye devam ederseniz Rize'nin tulumuna da gayda dersiniz. Ben Mardin'de söylediğimi Rize'de de söylerim. Siz Rize yerine İskoçya'ya giderseniz kimse şaşırmaz. Türkiye korkaklara, korkak siyasetçilere göre bir ülke değil. Sayın Kılıçdaroğlu, utanç belgelerini görmek istiyorsan ben sana Dersim belgelerini gösterdim. Sen onlara bak.

Muhalefet gibi sorumsuz değiliz. Biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. Bin düşünüp bir kelam ediyoruz. Defalarca söyledim; asla bir pazarlık içinde değiliz. Şehitlerimizi incitecek bir girişimin içinde olmayız. Sayın Bahçeli, ağır hakaretlerle kendine buradan haklılık payı çıkarma. Baldıran zehrini içer ama yine de bu terör meselesini çözeceğiz. Diyoruz ki; bu Nevruz çözüm sürecine bir tohumlama olsun.