Ankara'da bombalı gece

Adalet Bakanlığı ek binası önünde ses bombası patladı. Eşzamanlı olarak AK Parti'nin Ankara Söğütözü Genel Merkezi'ne lav silahlı saldırı yapıldı.

Giriş Tarihi 19 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 20 Mart 2013, 04:37
Ankara’da bombalı gece

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanlığı ek binası önüne iki adet ses bombası patladı. Saat 20.30 sularında meydana gelen patlamada iki kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Adalet Bakanlığı önünde akşam saatlerinde yapılan ses bombalı saldırının gerçekleştiği sırada, AK Parti'nin Söğütözü'ndekİ Genel Merkezine de eş zamanlı lav silahlı saldırı yapıldı.

Söğütözü Sitesi içinden yapıldığı iddia edilen saldırıda, AK Parti Genel Merkezi'nin altıncı ve yedinci katları hedef alındı. Saldırı sonucunda genel merkezin camları kırıldı, duvarları da hasar gördü.

Bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri çevrede ve isabet alan genel merkez katlarında arama çalışmaları başlattı.

Genel merkez önünde polis geniş güvenlik önlemleri alırken, Sögütözü Sitesi ve çevresindeki alanlara da giriş ve çıkışlar kontrol altında yapılıyor.

Öte yandan, Söğtözü Sitesi'nin arkasında bulunan boş bir arazide emniyet şeridi ile çevrildi. Giriş ve çıkışların yasaklandığı arazide da arama gerçekleştiriliyor.