Gözyaşı bitecek

Başbakan Erdoğan, Çanakkale'den barış sürecine destek istedi: Terörü, gözyaşını bitireceğiz. Şehitlerimizin fedakarlıklarını heba etmeyeceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 01:52
Gözyaşı bitecek

İÇİNDEKİLER

Gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı nedeniyle geçen hafta Salı akşamından beri İstanbul Kısıklı'daki evinde istirahat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mesaisine Çanakkale ile başladı. Erdoğan, Biga ve Çan ilçelerinde temel atma ve toplu açılışlar gerçekleştirdi; halka hitap etti. Eşi Emine Erdoğan ve çocukları Bilal ile Sümeyye Erdoğan'la çok sayıda bakanın eşlik ettiği Erdoğan, konuşması boyunca paltosunu ve boynundaki atkısını çıkarmadı. Biga'da halka seslenen Başbakan Erdoğan'ın gündeminde açılım süreci vardı.

'ENDİŞENİZ OLMASIN'
"Güzel gelişmeler var. Daha iyi olacak. İnşallah hep beraber o güzel günleri yaşayacağız. Hiç endişeniz olmasın. Bu ülkeyi kanları, canları pahasına bize emanet eden şehitlerimizin fedakarlıklarını heba edemeyiz, etmeyeceğiz" diyen Erdoğan, "İnşallah onlara mahcup olmayacağız. İnşallah bu süreci hayırlısıyla neticeye ulaştırıp, bütün gücümüzü, bütün imkanlarımızı topyekün milletimizin gelişmesi, ülkemizin kalkınması için kullanacağız" şeklinde konuştu. Çanakkaleliler'den çözüm sürecine destek vermelerini isteyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

'KATKI BEKLİYORUZ'
"Biz milletimize karşı sorumluyuz. Biz şehitlerimize karşı sorumluyuz. Onlar şehitlerimizi istismar eder, ama biz şehitlerimize sahip çıkarız. Onlar gençleri ölüme göndermenin mücadelesini verir, biz ise gençleri yaşatmanın mücadelesini veririz. Bu süreçte, terörü bitirme sürecinde, Çanakkale'den destek bekliyor, Çanakkale'den dua bekliyoruz. Şehitler diyarından, kahramanlıklar diyarından, kardeşliğimiz için katkı bekliyoruz. Muhalefet bizi isterse yalnız bıraksın, yeter ki sizler, milletimiz bizimle beraber olsun. Bize bu yeter. Siz yanımızda olursanız, biz bu işi Allah'ın izniyle çözeriz ve çözüyoruz."

MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Başbakan Erdoğan, muhalefeti de şöyle eleştirdi: "Dikkat edin... Kendilerine milliyetçi diyenler, ulusalcı diyenler gelip bu şehitliklere sahip çıkmadılar, bu şehitlerin hatırasına da sahip çıkmadılar. Biz inadına bu terörü, bu gözyaşını bitirmenin mücadelesini vereceğiz. Onlara rağmen vereceğiz. Bunlar Diyarbakır'a gidemezler. Gitmezler. Diyarbakır'da milletin gönül dili ile milletle muhabbet edemezler. Ama şu andaki Şam'a gider orada zalim eli kanlı diktatörle aynı fotoğraf karesine girerler."

ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATIYORUZ
Başbakan Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin tarihten silinmek istenen milletin küllerinden yeniden doğuşuna vesile, İstiklal mücadelesi için de umut ışığı olduğunu söyledi. Erdoğan Çanakkaleliler'e şöyle seslendi: "10 yıldır, her ne yaptıysak, Çanakkale şehitlerimizin hatırası için, Çanakkale ruhunu yaşatmak için yaptık. 10 yıldır hangi adımı attıysak, şehitlerimizin izinden gitmeye, onların emanetini hakkıyla taşımaya özen göstererek attık. Şu anda da, şehitlerimizin emanetini omuzlarımızda hissediyor, adımlarımızı ona göre atıyoruz. Şehitlikte kardeşçe yatan şehitlerimizin hatırasını yaşatmak, onların tesis ettiği kardeşliği yüceltmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

Mesut ER-Hasan AY