"Bir ve beraber olacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de halka hitap etti. Başbakan Erdoğan terör olayı bittiği anda Türkiye'nin sıçrama yapacağını söyledi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2013, 19:07
Bir ve beraber olacağız

İÇİNDEKİLER

Toplu açılış ve halka hitap etmek için bugün Çanakkale'ye gelen Erdoğan, Biga'nın ardından ikinci toplu açılışı Çan ilçesinde yaptı. İlçe meydanında toplanan halka otobüs üzerinde seslenen Erdoğan, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları özetledi. Erdoğan, "14 Ağustos 2001'den bu yana çok yol aldık. Her girdiğimiz seçimde daha yukarılara gittik. Çanakkale'deki ruh ne ise Türk milletinin şu anda yakaladığı ruh aynıdır. Yola çıktığımızda nasıl bir Türkiye devraldığımızı hatırlayın. 230 milyar milli geliri vardı. 774 milyar dolar şu anda mili geliri var. Enflasyondan dizdar olmuştuk, yüzde 30'un üzerinde enflasyon vardı şimdi yüzde 7. Aradaki fark kimin cebinde kaldı. Halkın cebinde kaldı. Bununla da kalmadık. Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi. Halkın cebinde çıkıyordu. Yüzde 6,5 e düştü. Aradaki fark yüzde 57. Bu fark vatandaşların cebinde. Artık rakamlar bunu söylüyor. Böyle bir gücü kazandık. Daha enteresan toplanan verginin yüzde 85'i faize gidiyordu. Şimdi yüzde 16'sı faize gidiyor. Bu yatırımlar oluyorsa böyle oluyor. Göreve geldik yolsuzluk diz boyuydu. Bankalar batıyordu." dedi.

Yolsuzlukları, hortumları kestiklerini de belirten Erdoğan, hep beraber ayağa kalktıklarını kaydetti. Kişi başına geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin dolara çıkarttıklarını belirtti. Erdoğan, geçen süre içinde yaptıkları icraatları şöyle özetledi; "Şu süre içinde 400 bine yakın derslik yaptık. Halen de devam ediyoruz. Tablet bilgisayar sistemine geçiyoruz. 3 yıl içinde tüm öğrencilere tablet bilgisayar vereceğiz. Ana muhalefet partisi diyor ki tablet bilgisayarda arıza var. Bunların hayatında akıllı tahta yok ki. Bunlar halen çağ dışı yaşıyorlar. Kara tahta döneminde kaldılar. Bu işi daha ilerilere taşıyoruz. Bu dönemde üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Artık katsayı matsayı yok hepsi kalktı. Bizim lügatimizde ayrımcılık yok. Herkes aynı hakka sahip olacak. Üniversitesinde aynı soruyu onlarda cevaplamıyor mu? Niye rahatsız oluyorsunuz? Geldiler meslek liselilerin ayaklarına pranga vurdular. Dertleri imam hatip mezunlarını engellemek. Tüm bu ayrımcılık ortadan kalktı. Yarışsınlar kim başarılı olursa o istediği üniversiteye girecek. Hastanemizin olmadığı il kalmadı. Yeterli değil daha da artacak. Jet ambulanslarla yurt dışına götürüp getiriyoruz. KEY adı altında konut vereceğiz dediler. Geldi mi konutlar. Veremediler. 3,5 katrilyon KEY ödemesi yaptık. Çünkü devletin işçisine memuruna borcu olmaz. 450 bin konut yaptık ve teslim ettik. Biz laf değil iş üretiyoruz."

ET BALIK KURUMU, ET SÜT KURUMU OLUYOR
Hayvancılık ile ilgili yeni bir adım atacaklarını da açıklayan Erdoğan, Et ve Balık Kurumu'nu et ve süt kurumu yapacaklarını da açıkladı. Erdoğan, "Et de süt de vatandaşların elinde kalmasın bunun adımını atıyoruz. Bu konuyu bakanlık kurulunda konuştuk ve adımı atıyoruz." şeklinde konuştu.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU KALKINACAK
Yeni bir adım atıklarını da belirten Erdoğan, bu ülkede kardeşliği zedelemek ve parçalamak isteyenlerin olduğunu söyledi. Erdoğan süreçle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bu ülkede biz Türkü ile Kürdü ile Çerkezi ile Arnavutu ile bir ve beraber olacağız. Bizde ırkçılık yok kavicilik yok. Ne acemin Araba ne Arabın aceme üstünlüğü yok. Biz insanı sadece insan olduğu için severiz ve sevmeye mecburuz. Üstünlüğün şartı ne makam ne mevki, ne para ne puldur. Yarın öleceğiz. Musalla taşında imam başbakan demeyecek. Ne diyecekler? Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine. Öyle ise bu kavga ne. Neyi paylaşmıyorsunuz. Sizlerle el ele vereceğiz. Şu Çanakkale ruhunu iyi yaşatacağız. Bu ruh geleceğe bakışımızın tetikçisiyiz. Terbiyeyi böyle aldık. Orada hepsi kucak kucağa yatıyor. Biz her şeye rağmen bir adım attık. Bu ülkede kimse bizi ayırmaya kalkmasın. Bölücü terör örgütü silahları bırakıldığı anda, bu ülke sıçrar. O zaman Güney Doğu Anadolu Bölgesi çok daha farklı yükselecek, işsizlik oranı düşecek."