Milli skandal

Dünya şampiyonu olan İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı'nın 4 yıldızı, kamp için çalıştıkları şirketten izin istedi... Şirketler de, 4 futbolcuyu işten çıkartarak, büyük bir skandala imza attı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2013 Güncelleme 03 Mart 2013, 03:10
Milli skandal

İÇİNDEKİLER

2012 Dünya Kupası'nda şampiyon olan İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı kadrosunda yer alan 4 sporcuya şok.... Takımın 10 futbolcusu çalıştıkları iş yerlerinden izin istedi. 6'sı çalıştıkları kurumlardan izin alırken, 4'ü şirket tarafından işten atıldı. Karar nedeniyle bunalıma giren 4 oyuncu, dava açacaklarını söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen oyunculardan biri, "İzin vermeyeceklerini söyleyen yetkililer, ertesi gün işten attı. Ne yapacağımı şaşırdım. Arkadaşlarım da aynı zorlukları yaşıyor" dedi.

ÖDÜLLER DE VERİLMEDİ
Başkent'te 14-26 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin, finalde Mısır'ı 1-0 yenerek Dünya şampiyonu olmasının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen oyuncuların vaad edilen ödüllerini alamadığı öne sürüldü. 15 Ekim 2012 tarihindeki kabulde Bakan Kılıç, işitme engelli sporcuların 'Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik'inden kaynaklanan sorunlara, dünya standartlarıyla aynı doğrultuda hareket ettiklerini belirtmiş ve bu standartlardan sapma söz konusuysa bunu düzeltmek için çalışacaklarını söylemişti.