''Kamu spotları paralı olabilir''

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başkanlığında bir çalışma başlattıklarını belirterek, ''Eğer kamu spotu verilecekse paralı olabilir'' dedi.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 13:35
’’Kamu spotları paralı olabilir’’

İÇİNDEKİLER

Türkiye İletişim Konfederasyonu'nun (TİKON) Rixos Otel'deki 1. Olağan Genel Kurulu'na katılan BİK Genel Müdürü Atalay, Türkiye'yi sürekli gezdiğini, özellikle yerel medyanın sorunlarını yakından takip ettiğini, yaptıkları organizasyonlarla yerel medyanın desteğini aldıklarını ifade etti.

İstanbul'dan Anadolu'yu görmenin zor olduğunu vurgulayan Atalay, bundan dolayı yerel konu ve sorunlar için yerel medyanın önemli olduğunu anlattı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da medyanın sıkıntılarına önem verdiğini dile getiren Atalay, kamu spotlarıyla ilgili şikayetlere değindi.

Atalay, Arınç'ın başkanlığında bir çalışma başlattıklarını ancak konunun ne zaman netleşeceğinin şu aşamada belli olmadığını vurgulayarak, ''Eğer kamu spotu verilecekse paralı olabilir'' dedi.

TİKON Genel Başkanı Şeyda Açıkkol Altunok ise Türkiye'de bugün 7 bin 682 gazete, radyo ve televizyonda, sigortaya kayıtlı 22 bin 630 kişinin çalıştığını dile getirdi.

İletişim alanındaki 19 bin kuruluşta 163 bin 760 sigortalının çalıştığını vurgulayan Altunok, medya ve iletişim sektöründeki 27 bin kuruluşta 250 binden fazla kişinin çalıştığını belirtti.