Boğaziçi Üniversitesi'nde mescid isyanı!

Demokratik uygulamalarıyla tanınan Boğaziçi Üniversitesi'nde kampüs içerisinde bir mescidin olmaması öğrencileri isyan ettirdi.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2012, 10:44
Boğaziçi Üniversitesi’nde mescid isyanı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de mescidi olmayan tek üniversite olma özelliğine sahip olan Boğaziçi Üniversitesi'nde namaz kılacak uygun yer bulamayan öğrenciler, üniversite yönetiminin kampüslere mescit açmasını istiyor. Mescit taleplerinin Üniversite yönetim tarafından geri çevrildiğini dile getiren öğrenciler, taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

REKTÖRLÜKTEN OLUMLU CEVAP GELMEDİ!
Öğrenciler, ilk olarak 2009 yılında mescit açılması için bin kadar imza toplayarak, rektörlüğe iletti. Ancak öğrencilerin talebi karşılanmadı. Üniversiteye yeni rektörün atanması fırsat bilen öğrenciler bir kez daha mescit taleplerini tekrarladı. Ancak öğrencilere yeni Rektör Gülay Barbarosoğlu da mescit konusunda olumlu bir cevap vermedi.

"BEŞ DAKİKADA RED"
Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2009 yılından bu yana geçen 3 yıllık süre zarfında her sene okul yönetimine mescit ihtiyacımızı tekrar tekrar belirtmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. 1000'e yakın imza topladık, yönetimle görüşme taleplerinde bulunduk, derdimizi anlatmaya çalıştık fakat 'beş dakikada' reddedildi taleplerimiz."

HER YERDE VAR NEDEN BOĞAZİÇİ'NDE YOK?
Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinde mescid bulunduğunu hatırlatan öğrenciler," Boğaziçi Üniversitesi'nde bulunmamasını, yönetimin bu haklı talebimizi senelerdir göz ardı etmesini kabul etmiyoruz. Biz mescid talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Boğaziçi Üniversitesi'nde Güney Kampüs başta olmak üzere her kampüse bir an önce mescid yapılmalıdır" dedi.

OKUL YÖNETİMİ: "NAMAZLARINI YURTTA KILSINLAR"
Kendileriyle görüştüğümüz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ibadet edebilecekleri mescitleri olmadığı için en doğal hakları olan ibadet hakkından mahrum kaldıklarını ifade ettiler.

Okul yönetiminin "namazlarını yurtta kılsınlar" ifadesinin de yersiz olduğu zaten öğrencilerin bunu yaptığını fakat bunun ders arasında kalan 10 dakikalık süre içerisinde mümkün olmadığını belirten öğrenciler öğretmen ve yönetimin çeşitli fetvalar ve akıl vermek yerine sorunlarına çözüm bulmasını istediler. Öğrenciler güzel havalarda çimenler üzerinde namazlarını kılarken, havanın müsait olmadığı durumlarda boş sınıf aradıklarını ifade ettiler.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE KAMPANYA BAŞLATILDI!
Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde #bogazicinemescid taglı bir kampanya başlatan gençler, konuyu twitterda gündeme getirmek istiyorlar.

Twitter'da Türkiye saatiyle bugün saat 19:00'da başlayacak kampanyaya yoğun katılım bekleniyor.

ÖĞRENCİLER DESTEK BEKLİYOR
Hükümetten, vatandaşlardan ve STK'lardan da destek bekleyen gençler adına konuşan Volkan Cansız, "Bizler Türkiye'nin geleceğiyiz ve beyin takımıyız. Bu sorunu siz düzeltmezseniz, biz elbette gün gelir düzeltiriz. Ama neden zaman kaybedelim? Biz yetkililerin sağduyusuna güveniyoruz. Yakında güzel bir mescidimiz olacağına inanıyoruz." diyerek görüşlerini ifade etti. Boğaziçi Üniversitesindeki mescit sorununu duyurmak isteyen öğrenciler tarafından hazırlanan video ise Youtube'da şimdiden büyük ilgi görüyor.