İstanbul'da okullar yarın tatil

Yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle yurt genelinde bir çok ilde eğitim öğretime ara veriliyor.

Giriş Tarihi 20 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2012, 19:20
İstanbul’da okullar yarın tatil

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL

Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Valiliği'nin kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle aldığı karar uyarınca, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilecek.

Hamile ve engelliler de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

KARS

Kars genelinde günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı nedeni ile eğitime pazartesiye kadar ara verildi.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 21 Aralık 2012 Cuma günü idari izinli sayılacakları belirtildi. Ayrıca il genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 21 Aralık 2012 Cuma günü eğitime ara verileceği ve okulların pazartesi günü eğitimlerine devam edecekleri kaydedildi.

ŞIRNAK

Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Beytüşşebap'ta dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı ilçe merkezi ve köylerde okullar 1 gün tatil edildi.

Yüksel kesimlerde 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde vatandaşlar yoğun kar nedeniyle evlerin damını küreklerle temizlerken, esnafta iş yerlerinin önünde biriken karları temizledikten sonra ancak iş yerlerine girebildi.

İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin köy yollarını açma çalışmaları sürüyor.

HATAY

Hatay'da dünden bu yana devam eden yağış nedeniyle Kırıkhan ilçesine bağlı 4 köyde çok sayıda evi su bastı. Sağanak nedeniyle bir köyde eğitime 2 gün ara verildi.

Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Kavak ve İl Genel Meclis Üyesi Harun Dokgöz, yağıştan etkilenen Muratpaşa Kızılkaya, Sucu, Özkızılkaya ve Başpınar köyünde incelemede bulundu.

Çok sayıda evin su altında kaldığı köylerden Muratpaşa Kızılkaya'da eğitime 2 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Muratpaşa Kızılkaya köylüleri, Tahtaköprü Barajı'nın kapaklarının açılması nedeniyle evlerinin yanı sıra köy yolunun ve tarım arazilerinin de su altında kaldığını, zor durumda olduklarını belirtti.

TEKİRDAĞ

Hayrabolu ilçesindeki köy okullarında olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim gören köy okullarının bir gün tatil edildiğini söyledi.

Dede, ilçe merkezindeki okullarda eğitime devam edileceğini sözlerine ekledi.