Katil Oğuz Demir

Uğur Mumcu'nun kardeşi Av. Ceyhan Mumcu'dan TAKVİM'e şok açıklama: Katil Oğuz Demir. İşin arkasında MOSSAD var. Suikastı İranlılar'a yaptırdı. İslami örgüt gibi gösterdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2012 Güncelleme 04 Aralık 2012, 08:53
Katil Oğuz Demir

İÇİNDEKİLER

Uğur Mumcu'nun kardeşi ve 20 yıldır davayı takip eden Avukat Ceyhan Mumcu, suikastle ilgili olarak TAKVİM'in sorularını yanıtladı.
Mumcu, cinayetin azmettiricileri olarak CIA, MOSSAD ve Alman istihbaratını adres gösterdi.
MOSSAD'ın "kiralık katilleri" İran'dan temin edilerek olayı İslami örgütlerin üzerine yıktığını öne sürdü.
Mumcu'nun sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle: Uğur Mumcu cinayeti konusunda "Devletin" ihmali olduğunu düşünüyor musunuz? Ben, Madımak olayında Cumhurbaşkanı'nın Devlet Denetleme Kurulu'nu göreve çağırmasını doğru buluyorum. Ne öğrensek kârdır. Sivas olaylarında Sivas Emniyeti, Vali ve Tugay Komutanı ile MİT bölge başkanının ciddi ihmali var. Onun için DDK'nın incelemesinde yarar var. Aynı şekilde Mumcu dosyası da yeniden açılmalıdır.
DDK'nın devreye girmesi gerek. Hatta Ergenekon savcısının da bakmasında yarar var. Dava dosyası kapalı mı? Bence Savcı Hamza Keleş bu dosyayı kapatmadı. Fakat kamuoyu önünde kapatılmış gibi görünüyor. Bazı kimseleri tetikçi diye mahkum ettiler. Oysa onlar tetikçi değil, gözcü.
Önemli olan Uğur Mumcu'yu öldürme işinin kimler tarafından sipariş edildiğidir.
Bir sipariş üzerine ve para alarak bu işi yaptılar.
Bunların tetikçilikleriyle ilgili kanıtlar var.
Muammer Aksoy'u öldüren silah bunlarda çıktı. Cezaevindekiler olayın gözcüleri. Ama bombayı yerleştiren yurt dışında, firarda. Kimya mühendisi. Bir minibüs şoförü ile taksi şoförü yakalanmıştı.
İçeride onlar var. Bombayı temin eden, arabaya yerleştiren Oğuz Demir. Nerede olduğu belli değil. Bir ara İran'daydı. Sonra Almanya'ya gitti.
İranlılar Uğur Mumcu cinayeti üzerlerinde kalmasın diye, "gönderdik" dediler. Almanya'ya gittikten sonra kayboldu. İranlılar doğru mu söylüyor, hedef mi şaşırttı, onu bilmiyorum. Yakalanan kişiler olay sırasında gözcülük yapmış.
Asıl karar verenleri, azmettiricileri açıklayacaklarını söylediler. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediklerini bildirdiler. Davayı 4 ay süreyle oyaladılar. Sonra vazgeçtiler. Mumcu davasında kırılma noktası budur. Neden vazgeçtiler? Kimlerin etkisiyle?
Bu ortaya çıkarılamadı. Mahkeme de karar vericileri belirleyemedi ve yakalayamadı.
Ama içerideki kişilerin bu olayla ilgili olduğu kesin.
Çünkü Uğur Mumcu ile ilgili takip bilgileri doğru, bomba çizimleri doğru. Dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, gerçek faillerin dışarıda olduğunu söyledi. Siz de buna katılıyorsunuz öyle mi? İsmet Sezgin'in sözlerine katılıyorum. Azmettiriciler bulunamadı. Mahkum olanlar Uğur Mumcu'yu tanımıyorlardı bile. "Niye öldürdünüz" diye soruyorduk "tesettüre karşı çıktığı için" diyorlardı.
Oysa Uğur'un tesettürle ilgili bir yazısı bile yok. Olayın İslamcılar'la bağı yok.
Bu adamlara sipariş veren MOSSAD "İslamcı" görünümlü adamları seçmiş.
Böylece iki amaç gerçekleşmiş oluyor; hem Uğur'dan kurtuluyorlar hem de İran'ı hedef gösteriyorlar. Zaten o gün olaydan 2 saat sonra telefon ettiler, İstanbul emniyetinden; faili bulduk, İslami Hareket Örgütü dediler.
Yakalamak üzereyiz dediler. Uğur Mumcu vurulur vurulmaz, İslami Hareket Örgütü'ne operasyon yapılıyor. Kilolarca C4 bombası bulunuyor, ilk defa vatandaşta C4 bulunuyor. Herkes de buna inanıyor.

İRAN İŞİ ŞAŞIRTMACA
Yani İran işi şaşırtmaca mı? İran işi şaşırtmaca. Asıl azmettiriciler CIA, MOSSAD, SAVAMA'nın içinden birileri. Yakalanan adamların SAVAMA (İran istihbaratı) ile ilgisi var. Bu adamların başı İran'da bir general. Adam uçağı ile Türkiye'ye sığındı, oradan Amerika'ya gitti. Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili olarak İran, İsrail ve ABD elçiliklerinden açıklama istenmeli. Almanya'nın da bu işin içinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü Uğur Mumcu'nun Almanya'ya da zararı var: Zırhlı araç yolsuzluğunda Almanlar çok zor durumda kaldı. Uğur bu işin üzerine gidince zırhlı aracın zırhlı olmadığı, çelik yeleğin çelik olmadığı anlaşıldı. "Derin devlet" işin içinde mi? Bence bizim devletimiz bu işte ABD, İsrail ve İran'ı sorgulayamadığı için olayın genişlemesine izin vermiyor. Bizim devlet yapmadı ama devlet, başka devletlere de bir şey yapamıyor. Devlet burada tıkandı. Eski Mardin Valisi, istihbaratçı Ergun Gökdeniz, şunu söylemişti: Mumcu'yu zırhlı araç yolsuzluğuyla ilgili yazılarından dolayı öldüreceklerdi, MİT buna engel oldu.
Sonra ABD devreye girdi. Çünkü Amerika da Uğur Mumcu'nun Kürtler'le ilgili, Barzani ve Talabani'yle ilgili yazılarından çok rahatsızdı. Ama Amerikalılar hiçbir zaman kendi elemanlarını kullanmazlar. İsrail'i devreye sokarlar.
İsrail de bunu İranlılar'a yaptırdı.

SÜRPRİZ OLABİLİR...
Cinayetle ilgili yeni bir şeyler ortaya çıkabilir mi bugünlerde? Bakarsınız gerçek katiller yakalanır.
Ergenekon davasını başından beri bana soruyorlar. Uğur Mumcu'nun katilleri ortaya çıkabilir diye. Ben de Mumcu'nun katillerini bulun, ben müdahil avukat olayım, dedim. Bu konuda yeni bir şey bulma gayretleri var. Farkındayım. Ergenekon mühendisliğini yapanların hedefinde de bu var. İddianamede savcı, "Uğur Mumcu cinayeti MİT'in ayıbıdır" demiş. Bunu yazmış. Tanıklar, gizli tanıklara Uğur Mumcu'yu soruyorlar. Her an sürpriz olabilir... Güldal Hanım kitabında sizi de eleştirmiş. Dönemin Başbakanı Demirel'in avukatlığını üstlendiğiniz için... Olaydan 2 sene önce de Demirel'in avukatıydım. Bunu Uğur da biliyordu, Güldal da. Böyle tartışma içinde görünerek Uğur'un kemiklerini sızlatıyoruz. Demirel falan bahane. Kızgınlığının esas sebebi İşçi Partisi'ne girmem. Bu seçimde Güldal'ın rakibi Doğu Perinçek'i destekledim. Çünkü onun da avukatı benim. Yoksa Demirel Uğur'u niye öldürsün...