'Efendi'lik etmedi!

Cemil İpekçi, Oda TV davasının tutuklu sanığı Soner Yalçın'ın 'Efendi' adlı kitabına tepki gösterdi; 'Beni ve ailemi çok mağdur etti' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2012 Güncelleme 17 Kasım 2012, 00:00
’Efendi’lik etmedi!

İÇİNDEKİLER

Ünlü modacı Cemil İpekçi, Oda TV davasının tutuklu sanıklarından Soner Yalçın'a ateş püskürdü. Yalçın'ın yazdığı 'Efendi' adlı kitapla hem kendisini hem de çok sayıda kişiyi mağdur ettiğini söyleyen İpekçi, "Kitapta sabetayist, gayrimüslim olarak tanıtıldık. Ben dahil, birçok kişi devlet tarafından koruma altına alındı. Ailemden 2 kişi önemli makamlarındaki görevlerinden oldu" dedi.

HAKARETE UĞRADIK
İpekçi, kitapta yanlış bilgiler olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Yazarken bizi arama gereğini bile duymadı. Annem Erzincan, Safranbolu ve Bağdat karışımı. Babam ise Selanikli. Yanlış tanıtıldıkları için ailem hakarete uğradı." Kendisinin bir kitap yazarak iddialara yanıt verdiğini anlatan İpekçi, "Soner Yalçın, keşke Abdi İpekçi kadar gazeteci, İsmail Cem kadar siyasetçi olabilseydi" dedi.

SABETAYİST NE DEMEK?
17. yüzyılda İzmir ve çevresinde ortaya çıkan Sabatay Sevi'nin kurucusu olduğu, onu mesih kabul eden mistisizme ve Kabala'ya dayanan inanç. Amaçları Yahudiliği yaymak olan fakat Müslüman olduklarını söyleyip, ibadet eden gizli yahudilere verilen ad.


Elçin ÇAMKAYA