Anıtkabir'e ziyaretçi akını

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümünde Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen on binlerce vatandaş Anıtkabir'i ziyaret ediyor.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2012, 13:35
Anıtkabir’e ziyaretçi akını

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreni ile anıldı. Yağmur altında gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet erkanı, açılan şemsiyelerin altında aslanlı yoldan yürüyerek mozoleye çelenk koydu. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te saygı duruşu yapıldı. Tören sırasında yere düşen bir Atatürk fotoğrafı bir görevli tarafından kaldırıldı.


ANKARA ON BİNLERİ AĞIRLIYOR

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü dolayısıyla Ankara on binleri ağırlıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kalabalık, sabahın erken saatlerinde Tandoğan meydanında buluştu. Devlet erkanının Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından Anıtkabir'in halkın ziyaretine açılmasıyla kalabalık Anıtkabir'e akın etmeye başladı. Sağanak yağmura aldırmayan vatandaşlar şemsiyelerini açarak Anıtkabir'e yürüdü.

Ankara polisi, 29 Ekim'de gerçekleştirilen alternatif etkinlikle yaşanan görüntülerin ortaya çıkmaması için Tandoğan'da çok geniş güvenlik önlemleri aldı. Devlet töreninin sona ermesine kadar Anıtkabir girişini barikatlarla kapatan polis, devlet erkanının ayrılmasıyla birlikte yolu açtı.