İstanbul'da silahlı saldırı: 1 ölü

Sancaktepe'de bir işyerine yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken kaçan saldırganların yakalanması için soruşturma başlatıldı

Giriş Tarihi 30 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2012, 23:11
İstanbul’da silahlı saldırı: 1 ölü

İÇİNDEKİLER

Olay, Yenidoğan Merve Mahallesi Gazi Caddesi üzerindeki yer alan bir işyerinde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; olay yerine iki otomobil ile gelen kimliği belirsiz kişiler, işyerine doğru gelişi güzel ateş açtı. Saldırının ardından geldikleri araçlarla kaçan şüpheliler izlerini kaybettirirken olayda işyeri ve çevresinde bulunan 1'i ağır 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İşyerine ateş edilmesi sonucu yaralanan Akif Ç (13), Erdem Y ile (14), Mehmet S. (15), Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Can Ekşioğlu, Ferdi Köroğlu ile ismi öğrenilemeyen bir kişi ise Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar tedavi altına alınırken saldırıda ağır yaralanan Can Ekşioğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Saldırının ardından Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çevrede geniş çaplı inceleme çalışması başlattı. Olay yerinde bulunan onlarca mermi kovanı ile diğer deliller tek tek torbalara konularak inceleme altına alındı.

Acı haberi alan yaralı yakınları kısa sürede olay yerine akın etti. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan yaralı yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun yaralandığı haberi üzerine olay yerine gelen bir anne ise sinir krizi geçirdi.

Bölgede incelemelerini tamamlayan polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.