'Ölen' dolandırıcı yeniden dirildi

Cezaevinden izinli çıkan mahkum kendini cinayete kurban gitmiş gösterdi. Sahte hayat, yeni bir dolandırıcılıkla sona erdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2012 Güncelleme 01 Ekim 2012, 00:00
’Ölen’ dolandırıcı yeniden dirildi

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL' da Tayfun Demir isimli kişi, 2007'de bir bankadan 14 bin TL usulsüz kredi çektiği için 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer suçlardan da aldığı cezalarla toplam 7 yıl 3 ay hapis yatması gereken Demir, geçtiğimiz yıl şeker hastası olan annesini ziyaret için özel izinle çıktığı Maltepe Açık Cezaevi'ne bir daha dönmedi. Tayfun Demir, sahte ölüm raporuyla bir cinayete kurban gitmiş göstererek, kendisini kayıtlara ölü olarak geçirtti. Demir, bir yakınıymış gibi ölüm raporunu Bakırköy İnfaz Savcılığı'na da ibraz etti. Demir hakkındaki bütün davalar da kaldırıldı.

BALTAYI TAŞA VURDU
Sahte kimlikle yaşayan Demir, Haziran 2012'de yaptığı son dolandırıcılık olayında yakayı ele verince foyası ortaya çıktı. Bir sahte kredi vakasını inceleyen polis, kamera kayıtlarında görünen kişinin, ölü olan Tayfun Demir olduğunu fark etti. Ataköy'de lüks bir villada yakalanan Demir cezaevine geri gönderildi. Zanlı hakkındaki davaların da tekrar açılacağı öğrenildi.

Osman ASİLTÜRK