Sportif ayrımcılık

'Kadın spordan anlamaz' diyen Özat'a tepki yağdı. Kadın spikerler, önyargılı olmakla suçladıkları teknik direktöre, 'Futbolu anlamak için zeka yeterli' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2012 Güncelleme 26 Eylül 2012, 00:35
Sportif ayrımcılık

İÇİNDEKİLER

Cinsiyet ayrımcılığı, temelinde "eşitlik" ilkesi bulunan sporda da kendine yer edildi. Kadına şiddetten farksız skandal, canlı yayında ete kemiğe büründü! "Bizim Stadyum" programı, teknik direktör Ümit Özat ile sunucu Simge Fıstıkoğlu'nun tartışmasına sahne oldu. Ümit Özat, Fıstıkoğlu'nun futbol yorumlarına tepki göstererek, "Ben bir kadınla futbol tartışmam. Futbol tartışacağım kişinin, benim kadar futbol bilgisi olması gerekir" dedi. Kavga, kadınerkek ayrımcılığına uzanınca Özat, programı terk etti. Teknik direktörün, "Kadın spordan anlamaz" çıkışı, Twitter'da en çok konuşulan konuların başına yerleşti. Kadın spikerler ise "erkekleri üstün gören" Ümit Özat'a sert tepki gösterdi.

EN COK KAZANAN SPOR MUHABİRİ KADIN
Ümit Özat'a tokat gibi cevap, kilometrelerce öteden geldi! Dünyanın en fazla kazanan spor muhabiri Iker Casillas'in sevgilisi Sara Carbonero oldu. Carbonero, "Mediaset" şirketi ile yıllık 600 bin euroya imza attı. Bu imzayla birlikte Sara'nın aylığı 50 bin euro olacak. Sara'nın bu anlaşmayla birlikte, ünlü futbolcularla görsel ve yazılı özel röportajlar yapacağı belirtildi.

İŞTE TEPKiLER
Meryem ÖZGÜN (A Haber spikeri):
Bu eleştiri sadece kadınlara değil, akıl sahibi erkeklere de yöneltilmiştir. Önyargılı ve tahammülsüz bir tavır sergileyen Ümit Özat, bunun farkına varmalıdır.

Aysun ÇEKİÇ (Spor spikeri):
Futbolu anlamak için oynamak gerekmiyor. İki gözün biraz da zekan olması yeterli. Neticede kural oyunudur futbol. Erkek egemenliği nereye kadar? Benim sporda 10. yılım. Simge'ye yapılanı şiddetle kınıyorum.

Selin ONGUN (A Haber spikeri):
Futbola ilgi duyan insanoğlu bu spordan anlar. Güney Kore hakkında yorum yapılması için uzatılan mikrofona, 'Bu adamlar maymun hapı almış' diyen kimdi?

Ayça AYDOĞDU (A Haber spikeri):
Özat kadınları aşağılayıcı cümleleri ile nasıl biri olduğunu ortaya koydu. Ne yazık ki bu ülkede, Ümit Özat gibi seviyesiz ve kompleksli erkekler çok. Simge'nin dediği gibi savaşmak gerekecek böyle bir zihniyeti yok etmek için.