Bir zeytin için 3 ölü

Tarla komşuları bir zeytin ağacı için ihtilafa düştü. Pompalı tüfekle komşusunu, eşini, gelinini ve işçisini öldüren adam, bakkala gidip sigara aldıktan sonra geri dönerek aynı yerde intihar etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2012 Güncelleme 13 Eylül 2012, 00:00
Bir zeytin için 3 ölü

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinde, Raşit Taşpınar (40) ile İbrahim Özdağ (50) arasında bir zeytin ağacı konusunda ihtilaf çıktı. Taşpınar, Özdağ'ın sahiplendiği zeytin ağacının kendisine ait olduğunu iddia etti. Sık sık tartışan taraflar birkaç kez karakolluk oldu. Bu arada Raşit Taşpınar, komşusunu ölümle tehdit edince İbrahim Özdağ da şikayetçi oldu. Hakkında dava açılan Taşpınar, Özdağ'ın bahçesinde çalışan komşusu İsmail Su'nun da şahitliğiyle 1 ay önce sonuçlanan davada 8 ay ceza aldı.

GİDİP DÖNDÜ
Önceki gün kendisine ait incir bahçesine giden Raşit Taşpazar ile kendi tarlasında çalışan komşusu İbrahim Özdağ arasında aynı zeytin ağacı yüzünden yine tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce, aynı zamanda çobanlık da yapan Raşit Taşpazar, yanında taşıdığı pompalı tüfekle İbrahim Özdağ, eşi Sezer Özdağ (48) ve gelini Ömrüye Özdağ (26) ile ailenin yanında çalışan komşuları İsmail Su'yu (47) öldürdü. Daha sonra beldeye dönerek bir bakkaldan sigara alan zanlı yeniden incir bahçesine giderek, cesetlerin 150 metre ilerisinde aynı tüfekle intihar etti. Cesetler, ailesi eve dönmeyince merak ederek tarlaya giden İbrahim Özdağ'ın oğlu İzzet Özdağ tarafından bulundu. Özdağ ailesi ve komşuları dün toprağa verildi.


Nazif HARUPÇU