Laf kalabalığı!

İstanbul Ayazağa'da, inşaat işçileri mahallenin kadınlarına laf attı. Toplanan ahali şantiyeyi bastı. Bunun üzerine taşlı sopalı kavga çıktı. Olayın etnik provokasyon olduğu iddiası yayıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2012 Güncelleme 01 Ağustos 2012, 00:25
Laf kalabalığı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da "laf lafı" açtı, ortalık karıştı! Şişli'nin Ayazağa Mahallesi'nde kalan inşaat işçileri ile vatandaş fena kapıştı. Ayazağa Atatürk Caddesi'ni savaş alanına çeviren olay, şöyle gelişti: Boğaz'a nazır gökdelen yapan firma, Ayazağa'da büyük bir şantiye kurdu. Zincirlikuyu'daki inşaatta çalışan 4 bin işçi, buraya yerleştirildi. Ancak iddiaya göre, şantiye kalan işçiler son günlerde mahalledeki kadın ve kızlara laf atıyordu. Önceki gün akşam saatlerinde yaşanan olay, bu gerginliğin fitilini ateşledi. Mesai bitiminde yakındaki bir lunaparka giden inşaat işçilerinden bazıları, bir genç kıza laf attı. Bunu gören mahalleli gençler, laf atan işçileri dövdü. Kavganın ardından şantiyeye giden işçiler, 200 kişilik bir grupla tekrar lunaparka geldi. Bunun üzerine olayı duyan yaklaşık 400 mahalle sakini sokağa döküldü. Kısa süreli laf atışmasının ardından, taraflar taş ve sopalarla birbirine girdi. Caddenin şantiyeye yakın olan noktasına taşlarla barikat kuran mahalleli çöpleri ateşe verdi. Olaylar üzerine çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. Polisler, sabaha kadar şantiye önünde nöbet tuttu.

'EKMEK PARASI İÇİN'
Gün ışıdığında ise mahalle sakinlerinin öfkesi büyüktü. Vatandaşlar, olayın şantiyede kalan işçilerin yaptığı taşkınlıklardan kaynaklandığını belirtti. Mahalle sakini Musa S., "İşçiler çok rahat davranışlar içerisindeydi. Aileler bu yüzden sokakta dolaşamaz oldu" dedi. İşçi Nuri Berksoy ise olayın provokasyon olduğunu söyledi. Berksoy, "Bu laf atma meselesi değil. Türk- Kürt meselesi. Olayda provokasyon var. Gençler 'Kürtler, teröristler defolun' diye slogan atıyordu. Burada teröristin ne işi var? Ekmek parası kazanmak için çalışan insanlarız" dedi.

'ETNİK ÇATIŞMA YOK'
Ayazağa muhtarı Özkan Sucu, etnik çatışma iddialarını yalanladı. Sucu, "Olay bir genç kıza laf atmadan kaynaklandı" dedi. 1 ay önce bıçaklanan Semih Karakaş'ın babası Fahrettin Karakaş ise "Benim Kürt akrabalarım var, dostlarım var. Bu tamamen birilerinin macera aramasından kaynaklanıyor" diye konuştu.


MUSTAFA KAYA