'Taciz' savaşı

Şişli'de dün akşam taciz iddiaları üzerine başlayan kavga, gecenin geç saatlerine kadar sürdü. İnşaat şantiyesindeki işçilerle mahalleli arasında çıkan kavgada taşlar ve sopalar kullanıldı.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2012, 09:59
’Taciz’ savaşı

İÇİNDEKİLER

Gerginlik, Ayazağa Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir lunaparkta başladı. Şantiyede çalışan bir işçi, bayanlara tacizde bulunduğu ileri sürülerek bir grup tarafından darp edildi. Bunun üzerine şantiyeye giden işçi, yanında 100 civarında işçi ile geri geldi. İki grup arasında kavga çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kalabalığın içine giren bir polis aracı, yaptığı uyarılara rağmen grubu dağıtamadı. Olay yerine sevk edilen ekipler yetersiz kalınca devreye Çevik Kuvvet ekipleri girdi.

Çevik kuvvet, iki grup arasında bariyer oluşturdu. Şantiyede çalışan işçiler bu kez de polisle tartışmaya başladı. İşçiler bir ara boşluktan yararlanarak karşı gruba taş attı. İşçiler uzun süre polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şantiyeye dönmesi istenen işçiler, uyarılara karşı çıkınca Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Bir görgü tanığı, "Akşam saatlerinde bir bayan tacize uğrayınca kavga çıktı. Bunun üzerine karşılıklı kavga başladı" dedi. Yaşanan gerginlik işçilerin şantiyeye girmesi ile son buldu. Polisin olay yerindeki güvenlik önlemleri sürüyor.