Ergenekon davasında karar!

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay ve Veli Küçük'ün tahliye talepleri reddedildi.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2012, 20:34
Ergenekon davasında karar!

İÇİNDEKİLER

''Ergenekon'' davasında, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında yapılan tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hüsnü Çalmuk, tahliye taleplerine ilişkin olarak celse arasında Cumhuriyet Savcısının yazılı mütalaasının alındığını bildirdi.

Başkan Çalmuk, tahliye taleplerine ilişkin 58 sayfalık karar oluşturulduğunu, bu kararın sanıklar açısından genel olan hükümlerinin bir kez okunacağını, kişilerin özel durumlarının ise tek tek okunacağını bildirdi.
Üye hakim tarafından 68 tutuklu sanıktan 41'ine ilişkin kararlar okundu.

Buna göre, CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 41 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

''Ergenekon'' davasında, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında yapılan tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, 68 tutuklu sanıktan Hayrettin Ertekin, Muzaffer Şenocak ve Bora Ballı'nın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada üye hakim tarafından 68 tutuklu sanık hakkındaki kararlar ayrı ayrı okundu.

Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, Muzaffer Şenocok ve Bora Ballı'nın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 65 sanığın tahliye istemini reddetti.