Tedbirler işe yaradı

İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve emniyet yetkililerinin oluşturduğu kriz masasının aldığı ek tedbirler, trafik akışının rahatlamasını sağladı.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2012, 15:59
Tedbirler işe yaradı

İÇİNDEKİLER

Günlerdir trafik çilesi çeken İstanbullulara müjdeli haber... Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki onarım çalışmasına ilişkin, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve emniyet yetkililerinin oluşturduğu kriz masasının aldığı ek tedbirler, trafik akışının rahatlamasına yol açtı.

FSM Köprüsü'nde, Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişteki 4 şerit tamamen açık bulunuyor. Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte ise trafik halen 2 şeritten sağlanıyor. Vatandaşların, daha önceki günlere nazaran trafikteki yoğunluktan kurtuldukları, rahatlıkla ev ve iş yerlerine gidebildikleri gözleniyor.

Bakım çalışması nedeniyle trafiğin artması üzerine toplanan kriz masası ek tedbirlerin uygulanmasına karar vermişti. Ek tedbirler çerçevesinde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki gişelerde yığılmaların önlenmesi ve şerit disiplininin sağlanabilmesi için, köprüdeki aktif şerit sayısı dikkate alınarak en fazla 6 gişeden araç geçişine izin verilmeye başlandı.

Şehirlerarası çalışan yolcu otobüslerinin, 24.00-05.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü'nden geçişlerine, hafriyat kamyonlarının da FSM Köprüsü'nü sadece 24.00-05.00 saatleri arasında kullanmalarına karar verildi.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Lojistik Destek Merkezi bünyesinde hizmet veren mobil büfelerin de ihtiyaç duyulan her noktada hizmet sunmaya devam ettiği bildirildi.
Mobil büfelerin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam eden bakım çalışmaları nedeniyle yoğunlaşan trafikte bekleyen sürücülerin yiyecek-içecek ihtiyacını karşıladığı ve hizmetin 24 saat aralıksız sürdüğü belirtildi.