"21.yüzyıl bizim yüzyılımız olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Türkiye batıyor diyenler, bu doğru değil. 21.yüzyıl bizim yüzyılımız olacak." dedi.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 25 Mayıs 2012, 20:43
21.yüzyıl bizim yüzyılımız olacak

İÇİNDEKİLER

Çelik, Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Politika Tasarım Kulübü'nün düzenlediği programda 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferans verdi. Küreselleşmenin iyi ya da kötü olduğunun tartışılması sürecinin çoktan geride kaldığını söyleyen Çelik, öz benlik korunarak yapılacak her girişimin başarı getireceğini savundu. Çelik, yozlaşmadan medeni dünya ile uzlaşmak gerektiğine dikkat çekerek, "AB'ye girersek, dilimiz, dinimiz elden gider" eleştirisini değerlendirdi. Çelik, "Dilde duru Türkçe'ye sonuna kadar taraftarız. Ancak dilin zenginleşmesi kaçınılmaz. Ben milli eğitim bakanı olduğum zaman önce öztürkçe yönetmeliğini çöpe attım. Çevremizdeki her kelimenin kökeni ya Arapça ya farsça ama dilimize yerleşmiş. Bu konuda CHP'li bir milletvekili Türkçemiz bozuluyor diye itiraz etti. İşin aslına bakacak olursan, CHP'nın savunduğu cumhuriyet, halk ve parti kelimelerinin de kökeni yabancıdır. Yani biz öztürkçe dersek CHP'nin adı bile kalmaz." dedi.

Hüseyin Çelik, bu zihniyet devriminin de eğitimle olacağını ifade ederken, "Yıllar yılı bizi çaresizlik içine ittiler. Öğrenilmiş çaresizliğin içindeydik. Darbelere boyun eğen, öz güvensizlik bizdeydi. Artık bunu yırtıyoruz. Türkiye batıyor diyenler, bu doğru değil. 21.yüzyıl bizim yüzyılımız olacak." diye konuştu.