Kimlik no!

Anter Anter, 43 yıl sonra T.C. kimliğine kavuştu. Mutluluğu 9 gün sürdü. Derbiyi izlemeye gidince, nüfus cüzdanından oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2012 Güncelleme 19 Mayıs 2012, 02:22
Kimlik no!

İÇİNDEKİLER

T.C. kimliğini 9 gün taşıyabilen Anter Anter (67), derbi mağduru oldu. 43 yıl beklediği kimliğine 3 Mayıs'ta kavuşan Anter, kimliğini Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde çaldırdı. Diyarbakır'da 1992'de silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kürt yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, 1969'da Stockholm'deki gösteriye katıldı.

ARBEDENİN ORTASINDA KALDI
Anter, bu olayın ardından Türk vatandaşlığından çıkartıldı. O tarihten bu yana İsveç'te yaşayan Anter, 17 Ocak'ta Başbakan'ın izniyle Türkiye'ye adımını attı. İlk iş olarak vatandaşlık başvurusunda bulunan Anter, 3 Mayıs'ta nüfus cüzdanına kavuştu. Ancak kimlik sevinci sadece 9 gün sürdü. Koyu Fenerbahçe taraftarı olan Anter Anter, 12 Mayıs'ta oynanan derbiye gitti. Anter, maçın ardından çıkan arbedenin arasında kaldı. Neye uğradığını şaşıran Anter, kendine geldiğinde paralarının ve nüfus cüzdanının çalındığını fark etti.

İKİNCİ KİMLİK YOLDA...
Polisin sıktığı biber gazından da nasibini alan Anter yaşadıklarını ise "Biber gazından etkilendim. Su içenlerden biraz su aldım, kendim satın alamıyordum çünkü kimliğimle birlikte paramı da çaldırmıştım. Tam bir rezaletti" sözleriyle özetledi. Nüfus cüzdanı için yeniden başvuru yaptığını da söyleyen Anter, "Artık Türk vatandaşıyım. Kimliğimi ikilemiş olacağım" diye konuştu.

BİLGE ESER