Hain sızıntı

Terör sınırı aştı. Hatay'daki Amanos Dağları'nda çıkan çatışmada, 3 askerimiz şehit düştü. Saldırıyı yapan teröristlerin ise Suriye'den sızdığı tespit edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2012 Güncelleme 07 Ekim 2017, 14:04
Hain sızıntı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Hatay'dan gelen haberle ağladı. İyice köşeye sıkışan kanlı örgüt, bu kez Hatay'da sahne aldı! Güvenlik güçleri 2 hafta önce PKK'lıların telsiz konuşmalarını saptadı. O konuşmalara göre hainler, kanlı bir eylemi planlıyordu. Bunun üzerine Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgedeki askeri birlikler uyarıldı. Güvenlik güçleri dün sabah da Amanos Dağları eteğindeki Kuzuculu beldesi kırsalında operasyon başlattı. Bu sırada PKK'lı teröristler roketatarlı saldırı düzenledi. Çatışmada yaralanan Hatay Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım, askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı. Ancak 3 askerimiz tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Saldırının ardından çok sayıda asker bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre, 4 PKK'lı ölü ele geçirildi. Ekipler operasyonları yoğunlaştırırken, askeri kaynaklar saldırıyı yapan grubun Suriye'den sızdığını belirtti. Sınırda yaşayan, ancak Suriye vatandaşı da olmayan yaklaşık 1.5 milyonluk bir gruptan PKK'ya sızmalar olduğu ifade edildi.

BİR ACI DA HAKKARİ'DEN
Hatay'daki saldırı yürekleri dağlarken, bir acı haber de Hakkari'den geldi. Şemdinli'deki İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na, Kuzey Irak'taki PKK'lı teröristler tarafından havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi ise yaralandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için, bölgede hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi.

GENELKURMAY'DAN 'ÖZEL' BAŞSAĞLIĞI
Hatay'da 3 subayın şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı da alışılmışın dışında bir başsağlığı yayınladı. Daha önce yalnızca şehit isimlerini duyuran Genelkurmay Başkanlığı, ilk kez fotoğraflı ve afişli taziye mesajı verdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel imzalı taziye afişinde, şehitlerin fotoğrafları yer aldı.

BABANIN GÖZYAŞLARI
Kapıda askerleri gören Mehmet Dikmen, acı haberi anladı. Ve o haberi vermeye gelen komutana böyle sarıldı. Yüreği yanık baba, "Oğlumu en son 1 yıl önce görmüştüm. Vatanını çok seviyordu" dedi.

VATAN İCİN...
Onlar cennete kanat açtı, 70 milyon hep birden ağladı. Kınalı kuzuların geride kalan hikayeleri ise hep vatana dairdi... Acı ve gözyaşının ilk adresi Kırıkkale oldu. Şehit Jandarma Komando Binbaşı Erhan Dikmen'in şehadet haberi, baba ocağına çabuk ulaştı.

'VURULDU MU OĞLUM'
Baba Mehmet Dikmen ile anne Dönüş Dikmen, oracıkta yığılıp kaldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Dikmen'in Hakkari'den Hatay'a atandığı belirtildi. Gözyaşları Kırıkkale'den Elazığ'a aktı. Şehit Üsteğmen Aytaç Kaya'nın şehit haberi, Elazığ'daki evine kor gibi düştü. Evinin önünde askerleri gören anne Gülsen Kaya'nın feryatları yürekleri deldi. Yanındakilere, "Vuruldu mu oğlum?" diye seslenen anneye, sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti. Ailenin 2 çocuğundan biri olan Kaya'nın ağabeyinin de asker olduğu öğrenildi. Ve hüznün diğer adresi Antalya'nın Alanya ilçesi oldu. Aslen Kütahyalı olan, ancak Alanya'da yaşayan şehit Teğmen Ahmet Tarım'ın şehadet haberi, tez ulaştı. Tarım'ın geçen yıl evlendiği eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.