Sınır ötesi sağlık

Uganda'da yaşayan Türk, motosiklet kazası sonucu ölümle burun buruna geldi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Trabzon'a götürülen gurbetçi, son anda hayata döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2012 Güncelleme 07 Nisan 2012, 01:42
Sınır ötesi sağlık

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı'na ait özel ambulans uçak, sınır ötesindeki vatandaşın imdadına yetişti. Uganda'da trafik kazası geçiren gurbetçi, ambulans uçakla Trabzon'a götürülerek hayata döndürüldü. 38 yaşındaki Arslan Aygün, 2 yıl önce Uganda'ya gitti. Burada ihracat ve tekstil üzerine çalışan Aygün, 11 gün önce motosiklet kazası geçirdi. Kafasını duvara çarpan Aygün'ün, çarpmanın etkisiyle kafatası çatladı ve beyninde kanama meydana geldi. Hastaneye kadırılan gurbetçi Türk, felç geçirme riskiyle karşılaştı. Gurbetçi Aygün, Uganda'da bir dizi ameliyat geçirmesine rağmen kendine gelemedi. Bunun üzerine Aygün'ün kardeşi Ömer Aygün, büyükelçiliğe başvurdu. Elçiliğimiz ise Türkiye ile bağlantı kurdu. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı aileyi arayarak, ambulans uçağın yolda olduğunu bildirdi.

SAĞLIK DURUMU İYİ
Arslan Aygün, bakanlığa ait ambulans uçakla, önceki gece, Trabzon'a götürüldü. Trabzon Havaalanı'nda hazır bekleyen 112 Acil Servis Ambulansı ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Arslan Aygün, tedavi altına alındı. Gurbetçinin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyen Ömer Aygün, "Devletimiz ağabeyimi ücretsiz olarak Türkiye'ye getirdi. Yetkililere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

PEDOFİL TÜRK DEĞİL
Uganda'da çocukları cinsel yönden istismar ettiği gerekçesiyle idam ile yargılanan ve Türk olduğu söylenen E.B.'nin, "Türk olmadığı" açıklandı. Türkiye'nin Uganda Büyükelçiliği, E.B.'nin, Yeni Zelanda pasaportuna sahip bir Makedonya vatandaşı olduğunu söyledi.