KESK meydana indi

Valilik eymlem yaptırmamakta kararlı. KESK üyeleri Ankara'ya girmekte zorlanıyor. Yürüyüşe kesinlikle izin verilmeyeceği duyuruldu.

Giriş Tarihi 28 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 28 Mart 2012, 14:24
KESK meydana indi

İÇİNDEKİLER

KESK'in Ankara'da düzenleyeceği 4+4+4 protestosu için yurdun dört bir yanından Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan otobüsler polis tarafından durduruldu. Ankara Valiliği eylemin engelleneceğini açıklasa da gerginliğin tırmanmasının ardından otobüslerin Başkent'e girmelerine izin verildi.


Ankara Valiliği şehir girişlerinde önlem aldı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen KESK eylemcilerine dün geceden itibaren izin verilmemişti. Ancak gerginlik tırmanınca jandarma önce kimlik kontrolü yaptı, ardından ise otobüslerin kente girişine izin verdi.

Ankara'da bulunan KESK üyeleri, kentin iki noktasında buluşmaya başladı. Bir grup Celal Bayar Bulvarı'nda, diğer grup Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda toplandı.

ANKARA'YA GİDEMEYİNCE ÇADIR KURDULAR


Kırklareli 4+4+4 eğitim teklifini protesto eden Eğitim - Sen üyesi bir grup, kent merkezindeki Anıt Park'ta çadır kurarak 2 günlük grev başlattı.KESK tarafından Ankara'da düzenlenecek eyleme katılmak için dün akşam yola çıkmak isteyen ancak polis engeline takılan Eğitim - Sen üyesi yaklaşık 20 kişi, sabah saatlerinde ellerindeki bayrak ve pankartlarla Karakaş Mahallesi'ndeki Anıt Park'a geldi. Park içerisine çadır kuran grup, 2 günlük grev başlattı. Polis, grubu uzaktan izledi. Grup üyeleri sesli ve yazılı açıklamalarla 2 gün boyunca çadırda kalarak seslerini duyurmaya çalışacaklarını ifade ettiler.