Sosye-tık satış

Merhum işadamı Faruk Yalçın, geride 4 milyar dolarlık servet bıraktı. Kuzguncuk'taki yalı da oğluna kaldı. Ancak icralık olan 41 milyon TL'lik köşk, internetten yarı fiyatına satıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2012 Güncelleme 14 Mart 2012, 01:51
Sosye-tık satış

İÇİNDEKİLER

Boğaz'ın incileri sıraya dizildi, göze gelen yalılar için "Keşke benim olsa" denildi. Öyle iç geçirten yalılardan biri ise değerinin çok altında el değiştirdi. İstanbul Boğazı'nın Anadolu Yakası'nda bulunan bir yalı da sanal ortamdaki İcralık.com sitesinde satışa çıkarıldı. İcralık.com sitesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre merhum işadamı Faruk Yalçın'ın oğlu Osman Yalçın'a ait yalı, icra yoluyla satıldı. Piyasa değeri 41 milyon lira olan Kuzguncuk'taki 3 katlı yalı, 24 milyon 300 bin liraya el değiştirdi. İcralik.com yetkilileri, yarı fiyatına satılan yalıyı ünlü bir işadamının aldığını ancak işadamının isminin açıklanmasını istemediğini söyledi. Yarı fiyatına gizemli bir işadamına satılan yalının "teknik" özellikleri ise göreni, duyanı, hayal alemine götürdü. 460 metrekare genişliğindeki 3 katlı yalının, özel bir bahçesi bulunuyor. Yalıda ayrıca 60 metrekarelik kapalı yüzme havuzu, kış bahçesi, güzellik salonu, Türk hamamı gibi tesisler de yapılmış. Yine evin bodrum katında da cep sineması ve oyun salonları mevcut. Bu arada İcralik.com'da sadce lüks konutlar değil lüks otomobiller ve yarış atları da satılıyor.

450 BİN TL'LİK FERRARI
İşte birkaç örnek: 2009 model Ferrari, piyasa değeri 750 bin lira olmasına rağmen 450 bin liradan ihaleye çıktı. Yine 2009 model Masserati model araç da piyasa değeri 400 bin lira olmasına rağmen 240 bin liraya ihale edildi. Muammen bedeli 40 bin lira olan 12 yaşındaki safkan İngiliz atı ise ihale ile 24 bin liraya satışa çıkarıldı.

MAHKEMELiK MiRAS
Nato müteahhidi olarak bilinen Faruk Yalçın, 2009 yılında hayatını kaybetti. 84 yaşında vefat eden ünlü işadamı geride 4 milyar dolarlık bir servet bıraktı. İlk eşinden 4, ikinci eşinden de bir çocuğu olan merhum işadamı, servetinin eşit şekilde dağıtılmasını istedi. Ancak İsmail, Ayşe, Osman ve Hatice kardeşler, babalarının ikinci eşi olan Ülkü Hanım'ın miras dışı bırakılması için dava açtı. Ancak sosyetik güzel Süreyya Yalçın'ın annesi olan Ülkü Yalçın "Mirasta tek hak sahibi kızım Süreyya Yalçın" diyerek karşı dava açtı. Bu arada Faruk Yalçın, Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da dayısıydı.