Yüz'başı

TSK'ya yeni bir "Yüz" geliyor. Taburcu olur olmaz askerlik şubesine gideceğini belirten Uğur Acar'ın hayaline TSK'dan yeşil ışık yandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2012 Güncelleme 23 Şubat 2012, 01:52
Yüz’başı

İÇİNDEKİLER

Geçirdiği yüz nakli operasyonuyla Türkiye'nin gündemine oturan Uğur Acar yeni hayatına ısınmaya başlıyor. Genç adam, küçük yaşta yanan yüzü nedeniyle muaf raporu aldığı askerliğe bir kez daha başvurmak istediğini söyledi. Yakınlarına "Beni askere alsınlar. Vatan borcumu ödemek istiyorum" diyen Uğur, taburcu olur olmaz askerlik şubesinin kapısını çalacak. Genelkurmay yetkililer "Askerliğe elverişsiz bir durum görünmüyor. Sağlıklı her genç gibi Acar da askerliğini yapabilir" açıklamasında bulundu. Milli Savunma Bakanlığı da Acar'ın temsili askerlik kapsamında vatani görevini yapabileceğini bildirdi. Ancak doktorlar, geçirdiği operasyon nedeniyle uzun bir süre ilaç tedavisi alacak olan Uğur Acar'ın bağışıklık sistemi zayıflayabileceği için 3 yıl boyunca uzun dönem askerlik yapmasına sıcak bakmıyor. Uğur Acar'ın ağabeyi Ali Acar da Uğur'un isteğine onay vererek "Uğur'a 'evlenecek misin' diye soruyorlar. Bizim oralarda askerlik yapmayana kız vermezler. Beş altı günlüğüne de olsa asker olsun. Bir günlük olsa bile kışlaya girsin" diye konuştu.

HASTANEDEN İŞTEKLİFİ GELDİ...
Önceki gün basının karşısına kısa bir süre çıkan Uğur Acar dün ise ameliyatını yapan ekip eşliğinde bir basın toplantısına katıldı. Toplantıya beyaz gömlek ve mavi kazakla gelen Acar'ın toplantı sırasında sık sık yüzüne dokundu, sakalıyla oynadı, gözünü ovuşturdu. Eski yüzü nedeniyle uzun bir iş hayatının olmadığını söyleyen Uğur için Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe "Uğur'un iş aramasına gerek yok. Arzu ederse bizimle çalışabilir" dedi. Kurtcephe, Uğur'a tablet bilgisayar hediye etti.

10 GÜN SONRA DIŞARIDA
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan Uğur'un 10 gün sonra topluma karışacak hale geleceğini belirtti.

Ceyda KARAASLAN